Web Analytics
More
    Reklāma

    NVIDIA Tegra X1 uzsāk CES 2015 maratonu ar 64-bitu mobilo superprocesoru

    Jaunākie raksti

    NVIDIA vēl pagājušajā gadā izlaida Tegra K1 procesoru, kas šobrīd darbina Google Nexus 9, NVIDIA SHIELD Tablet un Xiaomi MiPad planšetdatorus. Tegra K1 procesors sastopams arī pāris Chromebook klēpjdatoros. CES 2015 ietvaros NVIDIA izziņojusi vēl jaudīgāku mobilo procesoru Tegra X1, kas saņēmis astoņus procesora kodolus, 64-bitu arhitektūru un 256 kodolu Maxwell video apakšsistēmu.

    Tegra X1 atbalsta 4K video uzņemšanu ar 60 kadriem sekundē H.265 vai VP9 formātos. Prezentācijas laikā NVIDIA parādīja Unreal Engine 4 bāzētā Elemental demonstrāciju, kas neatpalika no galddatoros redzamajām iespējām.

    Reklāma

    Brutāla jauda ir viena lieta, bet mobilajās ierīcēs būtiska ir arī enerģijas taupīšana. Tegra X1 sola panākt neticami zemu enerģijas patēriņu, tai pat laikā tas neietekmēs procesora veiktspēju. Salīdzinot ar Xbox One, kas darbina to pašu Elemental demo versiju, Tegra X1 tērējot 10 reizes mazāku enerģiju.

    NVIDIA norāda, ka šāda jauda viedtālrunī vismaz pagaidām nav nepieciešama, tāpēc Tegra X1 procesors, visticamāk, būs sastopams mājas izklaižu ierīcēs, iespējams, arī kādā planšetdatorā. Jauno procesoru varam sākumā gaidīt kādā no nākotnes NVIDIA SHIELD produktiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma