Web Analytics
More
    Reklāma

    Autodesk piedāvā skolēniem un studentiem bezmaksas programmatūru

    Jaunākie raksti

    Daudzi uzņēmumi, kas veido sarežģītu programmatūru, jau vairākus gadus saprot, ka šāds bizness aizvien mazāk ienes naudu. Microsoft un Adobe atsevišķiem produktiem piedāvā mēneša maksu, nevis iegādāt programmatūras kopiju. Autodesk turpmāk centīsies savos tīklos ievilināt skolēnus un studentus, piedāvājot viņiem iesākumā bezmaksas programmatūru, bet pēc darba gaitu uzsākšanas to nāksies iegādāties.

    Šobrīd Autodesk piedāvā pietiekami plašu savu programmatūras klāstu bez maksas skolēniem un studentiem. To skaitā ir AutoCAD, Sketchbook, 3D Max, Maya un vēl vairākas pieprasītas programmas. Teorētiski tas nozīmē, ka Autodesk programmatūru var izmantot aptuveni 680 miljoni skolēnu un studentu, kā arī 800 000 skolotāju visā pasaulē. Te jāatzīmē, ka Autodesk mākoņdatu servisi netiek piedāvāti bez maksas.

    Reklāma

    Ja neņem vērā cilvēku radināšanu pie viena produkta jau no bērna kājas, tad jāatzīst, ka šāda pieeja ir perfekta iespēja izmēģināt spēkus kādā no populārajām programmām. Vismaz Latvijā tas atrisinātu neskaitāmus gadījumus, kad pa augstskolas gaiteņiem klīst mītisks kompaktdisks ar vēlamo programmatūru. Nevēlos nevienu apsūdzēt, bet par pieeju “nu paņem no torrentiem un mājās patrenējies” ir dzirdēti stāsti saistībā ar vairākām augstskolām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    X
    09.12.2014 11:38

    Tas taču jau sen notiek, kur te jaunums?

    Rihards Šešo
    09.12.2014 14:00

    man ir mūzīgā studenta licenze!

    Reklāma