Web Analytics
More
    Reklāma

    Lenovo tiek vainoti nelikumīgas programmatūras instalēšanā datoros

    Jaunākie raksti

    Kompānija Lenovo saskārusies ar ļoti nepatīkamu momentu, jo viņu datoru lietotāji masveidā sūdzas par to, ka ražotājs veicis negaidītu „inovāciju”, un uzstāda datoros programmu, kura ne tikai rāda nevēlamu reklāmu, bet veic arī lielākas nejaucības.

    Sūdzības par šo „inovāciju” Lenovo lietotāju atbalsta vietnē sākās pirms neilga laika. Lietotāji žēlojas, ka reklāmas programmatūra ar nosaukumu „Superfish”, cenšas ik pa brīdim ziņot par datorā atrastiem vīrusiem, un piedāvāt brīnumainus antivīrusu risinājumus. Tāpat arī palielinājies reklāmu apjoms un ieejot dažās interneta vietnes, tās ir burtiski pārpludinātas ar reklāmām.

    Reklāma

    Taču tas nav pats ļaunākais. Kā izrādās, tad šis ķīniešu programmatūras brīnums māk arī attālināti kontrolēt un fiksēt datora lietotāja datu plūsmu, tai skaitā arī to, kura ir aizsargāta. Tā rezultātā var piekļūt lietotāja privātajiem datiem, bankas informācijai, un citai būtiskai informācijai.

    Lenovo, ķīniešiem raksturīgajā manierē jau paziņojuši, ka jā problēmas ar drošību esot, viņi tās labojot, un pagaidām „brīnumprogramma” datoros uzstādīta netikšot. Taču nākotnē, lai lietotāji pat necerot, ka datori būs no rūpnīcas bez šī „brīnuma”.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ksspars Lccis
    19.02.2015 19:42

    vot vot… es pirms mēneša nopirku bērnam lenovo datoru. fcuk, tādu drazas apjomu es sen nebiju redzējis jaunā datorā – man trīs stundas pagāja, kamēr visu to drazu iztīrīju! turklāt pa viltīgo – nepietiek vnk atinstalēt – ik pa brīdim kā lavīna apakaļ – kaut kā ar win apdeitu kopā sasaistīts lenovo drazas apdeits! Pirms pusgada draudzenei acer nopirku – tur tas viss bija daudz korektāk izvērsts.

    Reklāma