Web Analytics
More
    Reklāma

    “McDonald’s” restorānu apmeklētājiem ASV tiks nodrošināta iespēja norēķināties ar Apple Pay

    Jaunākie raksti

    Lai veicinātu ērtu un mūsdienīgu maltītes pasūtīšanu, vadošā restorānu ķēde “McDonald’s” uzsākusi sadarbību ar kompāniju “Apple”, nodrošinot ASV restorānu apmeklētājiem iespēju norēķināties par maltīti, izmantojot mobilo apmaksas sistēmu Apple Pay. Risinājums būs pieejams ikvienam viedtālruņu iPhone 6 un iPhone 6 Plus, kā arī Apple Watch lietotājam. Pašlaik iespēja norēķināties ar Apple Pay ir pieejama tikai ASV. Kamēr Baltijas valstīs vēl tikai notiek izpēte par risinājuma attīstības iespējām vietējā līmenī, “McDonald’s” klientu apkalpošanā Latvijā plāno ieviest vairākus citus digitālos risinājumus.

    “”McDonald’s” restorānu apmeklētāji vēlas maltīti pasūtīt ātri un ērti, tādēļ mēs nemitīgi strādājam pie apkalpošanas procesa uzlabošanas. Lai nodrošinātu mūsu viesiem mūsdienīgu un operatīvu apkalpošanu, tuvākajā laikā Latvijā plānojam ieviest jauna veida apmeklētāju apkalpošanas platformu. Tā apmeklētājiem ļaus maltīti pasūtīt pašiem, izmantojot īpašu digitālo pašapkalpošanās tehnoloģiju. Tāpat mēs izskatām jaunu apmaksas veidu ieviešanu, kā arī apzināsim iespējas, ko mums nākotnē varētu sniegt “McDonald’s” globālā sadarbība ar “Apple”,” saka Marius Stonkus, “McDonald’s” mārketinga vadītājs Baltijas valstīs.

    Reklāma

    “McDonald’s” jau šobrīd Latvijā īsteno vairākus digitālos projektus. Lai padarītu lasīšanu bērniem saistošāku, 2013.gadā “McDonald’s” uzsāka Digitālo grāmatu projektu, piedāvājot unikālas interaktīvās grāmatas, kuras pieejamas mūsdienīgā noformējumā uz dažādām platformām – viedtālruņiem, planšetdatoriem un internetā. Savukārt “McDonald’s” aplikācija “Happy Studio”, kas ir pieejama ikvienam iPhone un Android lietotājam, šī gada septembrī kļuva par Latvijā visvairāk lejupielādēto bērniem domāto aplikāciju App Store veikalā.

    “McDonald’s” sadarbība ar “Apple” ir ieguvums ikvienam restorāna apmeklētājam, kurš ikdienā izmanto jaunākās “Apple” tehnoloģijas. Norēķināšanās ar Apple Pay “McDonald’s” restorānos ir ļoti ērta – pieliekot viedtālruni pie NFC (near field communication) termināļa un novietojot pirkstu uz Touch ID sensora, apmaksājamā rēķina summa tiek automātiski noņemta no kredītkartes vai debetkartes, kas piesaistīta iTunes Store kontam.

    Mobilo maksājumu risinājumu attīstība ir daļa no “McDonald’s” globālās digitālās stratēģijas. Mobilo apmaksas sistēmu, kā daļu no klientu apkalpošanas servisa, ir plānots ieviest “McDonald’s” restorānos arī citur pasaulē.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    22.10.2014 10:08

    Varbūt interesē. Šveicē jau kādu brīdi var norēķināties gan ar NFC maksājumu kartēm, gan ar mobīlo telefonu kam ir NFC. Tas prieks saucas http://tapit.ch/en Mazām summām (līdz CHF 40), Veikalu saraksts it kā nav liels – “Coop, Migros, McDonalds, k kiosk, Starbucks and many more. ” Bet visur kur redzamas iekārtas ar NFC logo var mēģināt maksāt. Jaunajos dzelzceļa biļešu aparātos arī jau ir NFC atbalsts. Nekādu pinu, tik pieliec klāt un zip… biļete jau drukājas.
    Starp citu arī Latvijā uzņēmumi jau var nopirkt POSu ar NFC – http://www.nixor.lv/maksajuma-terminali. Jāgaida kamēr karšu izdevēji un bankas to NFC apstiprinās un ieviesīs. Pirms gada izklausījās, ka viņi uz to nav īpaši ieinteresēti, jo redz tikai 10% no telefoniem esot ar NFC. Bet kartes, kartes noderētu visiem! Jau tūlīt šodien RiMi!

    Reklāma