Web Analytics
More
    Reklāma

    Android Silver varētu būt beidzies nemaz nesācies

    Jaunākie raksti

    Informāciju par Android Silver pirmo reizi saņēmām šī gada aprīlī un tā liecināja, ka Android Silver būs esošās Nexus sērijas aizvietotājs, tikai Google izmantos jau esošus viedtālruņu modeļus, nevis veidos savējos.

    Android Silver iznākšana tika plānota 2015. gada sākumā, bet šobrīd jaunākās baumas vēsta, mums nāksies bez šīs Google iniciatīvas iztikt. Android Silver bija skumīga ziņa Nexus faniem, jo, kā jau tas bieži notiek, Android Silver iesākumā bija paredzēts tikai ASV. Nexus tiktu izskausts, kamēr Android Silver vēl neatceļotu kā minimums vairākus mēnešus, ja ne gadus, līdz Eiropai.

    Reklāma

    The Information ziņo, ka Android Silver projekts nonācis strupceļā, kopš Google pameta Nikesh Arora, kurš bija Silver projekta virzītājs.

    Android Silver projekts vienmēr ticis vērsts pret Apple ar viņu pašu ieročiem – augstas kvalitātes un veiktspējas viedtālruņi, kas saņem laicīgus operētājsistēmas jauninājumus, tāpēc tā izplatība pamatā ASV teritorijā būtu tikai pašsaprotama. Lai arī Android tirdzniecības apjomi būtiski pārsniedz Apple iPhone skaitu, tomēr peļņas ziņā Apple nav noķerama.

    Android Silver projekts, iespējams, nebija pilnībā pārliecinājis citus Google vadošos darbiniekus, tāpēc tas ar vieglu sirdi atmests pēc projekta virzītāja aiziešanas no Google. Android Silver pagaidām nav uzskatāms par pilnīgi mirušu projektu, bet Nexus fani var turpināt gaidīt jaunumus no Google arī pēc baumu apvītā Nexus 6 un Nexus 9 iznākšanas tuvāko divu mēnešu laikā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    P.
    17.09.2014 15:55

    Jā, nu tas man ir pārsteigums. It sevišķi tāpēc, ka Google priekš Android Silver programmas jau bija iztērējusi miljardu dolāru.

    davfreim
    17.09.2014 16:27

    Tā kā pats nelietoju android, tad man tas nedaudz kaitina, jo nespēju izsekot visam līdzi, entās versijas telefoniem un OS…

    17.09.2014 23:15

    Mūžam Nexus!

    P.
    18.09.2014 12:39

    Nexus taču bija tikai brends. Reālais ražotājs bija kāds no milžiem: Samsung, HTC, LG…
    Android Silver programma paredzēja, ka jebkurš no viņiem varētu izlaist iekārtu, kurai būtu tāda pati operētājsistēma kā Nexus un updeiti pa taisno no Googles.

    Reklāma