Web Analytics
More
    Reklāma

    Atskaņotāja Foobar2000 radītāji gatavo jaunu tā versiju dažādām mobilajām OS

    Jaunākie raksti

    Populārā mūzikas atskaņotāja Foobar2000 izstrādātāju komanda gatavojas izveidot jaunu mūzikas atskaņotāju, kurš būs paredzēts dažādām operētājsistēmām un platformām. Tai skaitā Android, iOS, Windows Phone, Windows RT un Windows 8. Līdzekļu vākšanu izstrādātāji ir sākuši savā mājas lapā. Lai izveidotu jauno atskaņotāju, pēc izstrādātāju aprēķiniem ir nepieciešami aptuveni $100 tūkstoši. Šobrīd ir izdevies savākt nedaudz vairāk kā $20 tūkstošus.

    Atskaņotāju iecerēts veidot pilnībā no nulles, un tas būs lietojams dažādās platformās un operētājsistēmās. Taču skaņas kvalitāte būs tajā līmenī, kuri tik augstu vērtē jau zināmās Foobar datora versijas lietotāji. Lai jaunais atskaņotājs nepazustu citu līdzīgu aplikāciju gūzmā, tam paredzētas arī vairākas interesantas papildus funkcijas. Programma mācēs atskaņot mūziku arī no mākoņglabātuvēm, kā arī strādāt ar mūzikas serveriem lokālajā tīklā. No atskaņotāja varēs arī rediģēt un kārto mūzikas kolekciju, pievienot albumu vāciņus, rediģēt failu nosaukumus u.c. Atskaņotājs mācēs arī reālajā laikā konvertēt failus, atkarībā no ierīces, uz kuras tie tiks atskaņoti.

    Reklāma

    Atskaņotājā būs iekļautas tik populārās sociālās funkcijas – varēsiet ļaut draugiem iepazīties ar savu mūzikas kolekciju, apskatīt kas patīk viņiem, uzzināt jaunums par aktuālajiem mūzikas albumiem.

    Izstrādātāji paredzējuši, ka tiks laistas klajā divas Foobar2000 versijas mobilajām platformām. Pirmā būs ar mazāku funkciju klāstu un bezmaksas, bet otra pilna apjoma, ar sociālajām funkcijām, u.c., labumiem. Bet par to nāksies maksāt. Atskaņotajā beta versija nāks klajā septiņus mēnešus pēc līdzekļu vākšanas noslēguma. Vairāk par šo projektu skatieties tā interneta vietnē.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    mankulito
    04.06.2014 12:20

    gribētos zināt, kur rodas tās mistiskās summas.

    Kursors.lv
    05.06.2014 07:32
    Reply to  mankulito

    Neesmu programmatūras izstrādātājs, bet cik man tās saprašanas, tad programmatūras izstrāde var arī nemaksāt lēti. Ja parēķinam vienas pašas algas izstrādātāju komandai, tad tur jau var savākties gana liela summa.

    bombelats
    05.06.2014 10:25

    Par kādu skaņas kvalitāti te runā. Kodēta mūzika apšaubāmos bitreitos un datora dzelži (ar retiem izņemumiem) neko vairāk par slikti un ļoti slikti atskaņot nevar. Par ko maksāt?

    Reklāma