Web Analytics
More
    Reklāma

    Ar Eižena Āriņa balvu datorikā apbalvoti CSDD e-pakalpojumu platformas un signālu neregulārās diskretizācijas teorijas izstrādātāji

    Jaunākie raksti

    Vakar, 26. maijā, svinīgā ceremonijā nosaukti laureāti vienam no augstākajiem Latvijas IT nozares apbalvojumiem – Eižena Āriņa balva datorikā 2014. Šī gada balvu par praktisku un sabiedrībai aktuālu IT risinājumu ieviešanu ieguva Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) IT daļas priekšnieks Viesturs Ozoliņš par CSDD e-pakalpojumu platformas izstrādi. Savukārt balvu par mūža ieguldījumu IT nozares attīstībā saņēma Elektronikas un datorzinātņu institūta vadošais pētnieks Ivars Biļinskis.

    Eižena Āriņa balvas datorikā laureāti svinīgā ceremonijā, kas norisinājās Latvijas Nacionālās bibliotēkas jaunajā “Gaismas pils” ēkā, saņēma īpašu zelta medaļu, diplomu, kā arī stipendiju 2500 EUR apmērā pirms ienākuma nodokļa nomaksas.

    Reklāma

    Viesturs Ozoliņš, balvas laureāts par praktisku ieguldījumu IT jomā, izstrādājot un ieviešot novatoriskus un sabiedrībai aktuālus IT risinājumus, ir vadījis CSDD e-pakalpojumu platformas un ar to saistītās mobilās aplikācijas izstrādi, lai nodrošinātu ērtu iespēju autovadītājiem saņemt tiem aktuālo informāciju, izmantot CSDD pakalpojumus un veikt maksājumus tiešsaistē. E.csdd.lv pakalpojumus pašlaik izmanto vairāk nekā 320 tūkstoši autovadītāju visā Latvijā.

    Profesors Ivars Biļinskis, balvas laureāts par nozīmīgu teorētisku ieguldījumu Latvijas datorzinātnes attīstībā, ir izstrādājis signālu neregulārās diskretizācijas teorijas un to pielietojumu risinājumus, kas jaunu IT produktu izstrādātājiem sniedz iespējas daudz efektīvāk apstrādāt dažāda veida signālus. Viņa darbs jau ir pielietots dažādu specifisku IT sistēmu izstrādē un izgatavošanā, kā arī bijis par pamatu mēriekārtu radīšanai un 35 jauniem izgudrojumiem.

    “Šogad balvas komisija izvērtēja deviņus kandidātu pieteikumus, starp kuriem vienlīdz plaši bija pārstāvēti gan ikdienā plašākai sabiedrībai mazāk pamanāmi sasniegumi datorzinātnes jomā, gan arī praktiski IT risinājumi, kurus plaši pielietojam ikdienā, kā, piemēram, CSDD e-pakalpojumu platforma. Vienlaikus jāsaprot, ka arī profesora Ivara Biļinska darbs ar jaunu risinājumu piedāvājumu IT profesionāļiem aktuāliem jautājumiem ir nozīmīgs ne tikai IT nozarei. Tieši datorzinātne un izcili tās pārstāvji ir tie, kas nodrošina iespējas pārsteigt sabiedrību ar novatoriskiem jaunievedumiem. Tāpēc balvas mērķis ir iedvesmot visus Latvijas IT profesionāļus arvien augstākiem sasniegumiem,” skaidro Ivars Puksts, Eižena Āriņa balvas žūrijas komisijas pārstāvis un Exigen Services Latvia valdes priekšsēdētājs.

    Latvijas datorzinātnes pamatlicēja profesora Eižena Āriņa balvu datorikā kopš 1998. gada pasniedz uzņēmums Exigen Services Latvia, Latvijas Zinātņu akadēmija (LZA) un Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Attīstības fonds, lai veicinātu Latvijas IT nozares attīstību un sabiedrību iepazīstinātu ar izcilākajiem sasniegumiem nozarē. Balva tiek pasniegta informācijas tehnoloģiju profesionāļiem par ieguldījumu IT jomas teorijas attīstībā vai par praktisku pienesumu, izstrādājot un ieviešot novatoriskus un sabiedrībai aktuālus IT risinājumus. Balvu var iegūt vienu reizi mūžā.

     

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma