Web Analytics
More
    Reklāma

    LG G Flex ieliektā viedtālruņa apskats

    Nedaudz papucēt spalvas der vienmēr. LG G Flex ir krāšņuma priekšmets un fiziskās atšķirības nevērtēju kā lietotāja ieguvumu, bet pārnēsājamu tirgvedības triku.

    Jaunākie raksti

    Jau kādu laiku, šķiet, kopš Galaxy S4 iznākšanas, tiek runāts, ka viedtālruņi (plāksne ar stikla ekrānu un plastmasas aizmuguri) ir sevi izsmēluši. No tiem vairs neko būtiski unikālu neredzēsim, ik pa laikam viedtālruņi saņems labāku ekrānu, lielāku RAM un veiklāku procesoru.

    Daudzi ražotāji pievērsušies viedo iespēju uzlabošanai, lai viedtālruņu lietotājiem atvieglotu ikdienu. To iesāka Apple un Motorola, tagad turpina Samsung un arī citi ražotāji. LG spēris nelielu soli uz kara takas, piedāvājot ieliektu viedtālruni, kas spēj sevi nedaudz paremontēt.

    Reklāma

    LG G Flex 020

    Esmu diezgan skeptisks pret LG G Flex kā viedtālruni. Manās acīs tas drīzāk asociējas ar izrādīšanos, mārketinga trikiem un jaunu tehnoloģiju poligonu, ko apmaksā dullie pircēji. Iespējams, ka tāds savā viedoklī esmu viens.

    Tehniskā specifikācija

    • Android 4.2.2 (Jelly Bean)
    • Qualcomm MSM8974 Snapdragon 800, četru kodolu 2.26 GHz Krait 400 procesors, Adreno 330 video apakšsistēma
    • 32 GB iekšējā atmiņa, lietotājam pieejami ap 24 GB (microSD nav)
    • 2 GB RAM
    • Ieliekts ekrāns un korpuss, „pašārstējošs” aizmugures pārklājums
    • Ekrāna tips – ieliekts P-OLED, Corning Gorilla Glass 2, 720 x 1280 punkti, 6.0 collas (ap 245 ppi)
    • Izmēri 160.5 x 81.6 x 8.7 mm, svars 177 g
    • Savienojumi – Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, DLNA, Wi-Fi hotspot, Bluetooth 4.0 (A2DP, LE), NFC, infrasarkano staru raidītājs
    • 13 megapikseļu galvenā kamera, 4160 x 3120, autofokuss, LED zibspuldze, HDR, sejas noteikšana, vienlaicīgi var filmēt un fotografēt
    • Video uzņemšana ar 1080p@60fps un UHD 2160p@30fps (3840 x 2160), HDR, stereo skaņas ieraksts, video stabilizēšana. 2.1 megapikseļa priekšējā kamera ar 1080p@30fps video
    • Stereo FM radio ar RDS
    • GPS ar A-GPS un GLONASS
    • Viena krāsa – Titan silver
    • Lietotāja nenomaināms Li-Po 3500 mAh akumulators
    • Cena EUR 460 (internetā), EUR 828 pie LMT (EUR 34.50 x 24 mēn.)

    LG G Flex 029

    Izskats un uzbūve

    Izskats, uzbūve, izmantotie materiāli, komponentes un idejas ir tas kopums, kas LG G Flex padara īpašu. P-OLED apzīmē Plastic-OLED, tātad lokanu ekrānu. Ekrāns esot daudz lokanāks par pārējām komponentēm. Otra unikālā G Flex īpašība ir liekts un lokans akumulators. Un to visu LG pamanījās iespiest 8.7 mm plānā korpusā.

    Plastic-OLED ekrāns nav bez saviem trūkumiem – tam ir salīdzinoši zema izšķirtspēja un punktu blīvums. Sešu collu ekrānā ir tikai 720 x 1280 punkti, kas dod ne pārāk mūsdienīgu 245 ppi punktu blīvumu. Ar aci var izšķirt atsevišķus pikseļus, bet tas ir piedodami.

    LG G Flex 027

    Ekrāns, kā jau OLED ierasts, ir spilgts, skaisti attēlo melno krāsu arī tiešā saulē, bet, piemēram, Moto G un HTC One M7 saules gaismā teorētiski izskatās nedaudz labāk (skat. ekrānšāviņu no GSMarena.com). Ekrānam piemīt viegls OLED zilganums, ja skatās no sāna. Zilganums gan ir minimāls un to par mīnusu uzskatīt nevajadzētu.

    LG G Flex review  Ahead of the curve - page 3 - GSMArena.com
    Ekrānšāviņš no GSMarena.com

    Milzīga ekrāna problēma ir liekuma radītais efekts, ko ir diezgan grūti aprakstīt. Saulei noteiktā leņķī krītot uz ekrāna veidojas pilnīgs spogulim līdzīgs efekts. Ekrāns ir ieslēgts, bet redzams ir tikai sudrabains efekts. Ekrānā nekas tajā mirklī neatspīd (sevi neapskatīsi), bet arī bilde netiek rādīts. Vismaz tā nav redzama. Sliktā ziņa ir tāda, ka nav speciāli jāmeklē šis G Flex novietojums pret sauli – tas parādās bieži, ja viedtālruni lieto ārpus telpām. Nedaudz pamainot ekrāna novietojumu pret seju efekts pazūd.

    LG G Flex 002

    Dakteri izsaucāt?

    Vēl viena interesantā lieta ir LG G Flex pašārstēšanās. Kāds pirms manis jau bija to testējis, ievelkot Marianas dziļvagu uz aizmugurējā vāka. Tā, protams, nekur nepazūd un sevi nespēj ārstēt. Bet sīkākas švīkas uz aizmugures pārsega tikpat kā nav redzamas. Iespējams, ka tās pašas tiešām aizpildās. Fotogrāfijās redzamie krikumi ir putekļi, tie ievērojamā skaitā ķeras pie aizmugures vāka.

    Vienmēr jāuzdod jautājumu, vai man tas ir nepieciešams. Lai arī kā tiktu lamāts viedtālruņu plastmasīgums, tomēr jāatzīst, ka daudz drošāk ir lietot viedtālruni ar nomaināmu aizmugures paneli (Moto G, Nokia Lumia 520 utt.), nekā visu laiku uztraukties par nenomaināmas aizmugures saskrāpēšanu. Tad ir no pirmās dienas jālieto kāds koveris, kas viedtālruņa izmērus palielina pa pāris milimetriem katrā virzienā vai arī jācer uz pašsadziedēšanās brīnumu. Ko darīt ar saskrāpētu HTC One M8? Tam līdzi vajadzētu dot mazu metāla saru birstīti, lai katru vakaru var savu lolojumu „izķemmēt”.

    LG G Flex 009

    Pogas aizmugurē

    LG G Flex no LG G2 mantojis pogu novietojumu aizmugurē zem kameras. Skaļumu regulēšana un ekrāna bloķēšana notiek ar rādītājpirkstu, nevis īkšķi. Ekrāna bloķēšanas pogā ir arī zilas krāsas LED, kas ziņo par nokavētiem zvaniem un saņemtajām ziņām (priekšpusē virs ekrāna ir RGB LED). Jāatzīst, ka pēc vairāku dienu lietošanas LG G Flex pogas sevi ir pierādījušas un tagad visām ierīcēm sākumā pogas meklēju aizmugurē. Funkcionāli un ērti. Man patīk.

    LG G Flex 016

    Pogu novietojumam aizmugurē ir arī ne tik labās nianses – viedtālruni liekot somā tas tiek bieži atbloķēts. Kabatā liekot? Nezinu, neredzu. Pieļauju, ka tad talkā nāk proximity, jeb tuvuma sensors, kas atslēdz ekrānu, kad tas pielikts pie auss zvana veikšanas laikā.

    Kopumā pie pogām pierast var, bet par ideālām arī tās nesauktu. Tomēr ir jāpataustās, līdz atrodi vajadzīgo. Iespējams, ka klavierspēles virtuozi jau otrajā reizē uzķertu pogu atrašanās vietu un izvietojumu.

    LG G Flex 026

    Liekums un elastība – ērtība vai izrādīšanās

    Angliski runājošie neformālā sarunvalodā to sauktu par show-off, jeb izrādīšanos. Liekumam nav vai ir ļoti minimāla vērtība, ja skatāmies no lietotāja ērtību viedokļa. Tiesa, LG G Flex patīkami piespiežas pie vaiga, bet vai tas ir nepieciešams -20 grādu salā un +25 grādu karstumā…

    Bikšu kabatā liekums rada vienas vienīgas neērtības, ja vien viedtālruni neievieto bikšu dibena kabatā. Priekšējā kabatā tas aizņem papildus vietu, ir grūti apsēsties.

    Liekums tikpat kā nepalīdz sasniegt ar īkšķi ekrāna pretējo augšējo stūri.

    LG G Flex 021

    Elastība LG G Flex nepadara par neiznīcināmu viedtālruni. Tāpat nomests zemē tas savu protestu demonstrēs ekrāna zirnekļu tīkla izskatā. Iztaisnot LG G Flex var arī tikai ar savu svaru jūtami uzspiežot. Iespējams, ka nelielā elastība to ik pa laikam glābj no salaušanas, bet nekādas milzu jēgas no tās nav.

    Kā jau minēju – liekums un elastība ir drīzāk izrādīšanās, nekā nepieciešamība. Dažos ārzemju avotos min, ka liekums esot ērts un ergonomisks, bet 6 collu viedtālrunis nekad nebūs tik ērts, kā 4.5… 4.7… 5.0 collu modeļi.

    LG G Flex 014

    Saskarne

    Jāsāk ar to, ka LG G Flex vēl arvien nav saņēmis Android 4.4 KitKat. Ja pareizi saprotu, Korejas versija jau tikusi pie KitKat, pārējai pasaulei vēl jāpaciešas. Nedaudz vilcināju apskatu tieši KitKat gaidās, bet jaunāko Android uz LG G Flex laikam manas acis neredzēs.

    LG G Flex SCR 002 LG G Flex SCR 001 LG G Flex SCR 003

    Šobrīd ar Android 4.2.2 Jelly Bean redzam ierasto Optimus lietotāja saskarni, kura apveltīta ar milzīgu daudzumu iespējām. Pieejamas pat dažas pilnīgi ekskluzīvas iespējas, ko neredzēsim citos LG viedtālruņos. Dual Window iespēja, protams, ļauj vienlaikus redzēt divu aplikāciju logus. Ilgāk paturot atgriešanās pogu, tiek piedāvāts izvēlēties no neliela aplikāciju saraksta divas, kuras tiks attēlotas viena virs otras. Ja netīšām divu logu skatu aizver, ātri vari atrast pogu ar pēdējām lietotajām aplikācijām un tās abas uzreiz atvērsies. Manuprāt, ērtākais divu logu risinājums Android saskarnēs.

    Plaši izreklamētais KnockOn (divi piesitieni atbloķē vai aizbloķē ekrānu) necenšas veikli apkalpot lietotāju. Ekrāna bloķēšana strādā teju ideāli, kamēr atbloķēšana tikai katru piekto reizi. Tiek runāts, ka KitKat jauninājums šo izlabošot.

    LG G Flex SCR 042 LG G Flex SCR 037 LG G Flex SCR 032

    Ļoti patika iespēja apakšējā mājas ekrāna joslā ievietot līdz septiņām ikonām vai ikonu mapēm, kas standarta Android saskarnē aprobežojas tikai ar četrām + īsceļu uz kopējo aplikāciju skatu.

    LG pievienojis iespēju izvēlēties ekrāna apakšējās joslas pogu izvietojumu Settings – Home – Back vai Back – Home – Settings. Katrs var izvēlēties pēc saviem ieradumiem.

    LG G Flex SCR 021 LG G Flex SCR 013 LG G Flex SCR 011

    LG G Flex iekļauta viedtālruņos neredzēta Viesa (ciemiņa) iespēja, kas ļauj nodefinēt ekrānslēgu atšķirību otram lietotājam un pieejas sarakstu konkrētām aplikācijām. Vairāku lietotāju iespēja Android planšetdatoros ir jau kopš (ja nemaldos) Android 4.2.1 laikiem, bet standartā nodalīts ir viss saturs, aplikāciju logini utt. LG ļauj izvēlēties Viesim piešķirt Facebook tiesības, bet jārēķinās, ka Viesis darbosies ar tavu Facebook lietotāja vārdu. Līdzīgas un daudz ērtākas iespējas nodrošina Play veikalā esošās bērnu kontroles aplikācijas.

    LG G Flex SCR 043 LG G Flex SCR 045 LG G Flex SCR 044

    Pievienotās aplikācijas

    Ražotāja pievienoto aplikāciju skaits ir noturēts saprāta robežās un gandrīz visas ir pielietojamas. Izdalīt atsevišķu atjauninājumu centru nav diez ko prātīgi, ja to varētu iekļaut LG aplikāciju veikalā un pie standarta iestatījumiem operētājsistēmas jaunināšanai.

    Aplikāciju sarakstu papildina LG Backup, Life Square, SmartWorld veikals un tulkošanas aplikācija. Tas arī viss. Life Square vienīgā prasās pēc papildus skaidrojuma. Tā savāc informāciju par zvaniem, īsziņām, darbībām sociālajos tīklos un pēcāk visu attēlo informatīvā logā. Priekš kam? Lai tu redzētu savas ikdienas darbības viedtālrunī. Tomēr – priekš kam? Nezinu, iespējams, nebiju pietiekami ilgi lietojis aplikāciju, lai tā salasītu jēdzīgu informāciju un neko derīgu tā arī neieraudzīju.

    LG G Flex 010

    Veiktspēja

    Veiktspējas ziņā LG G Flex ierindojas tuvu citiem viedtālruņiem, kas saņēmuši Qualcomm Snapdragon 800. Nelielā 720p ekrāna izšķirtspēja šur tur nodrošina augstākus rezultātus par citiem viedtālruņiem ar Qualcomm Snapdragon 800, kuriem nākas kustināt 1080p ekrānus.

    Ikdienas lietošanā, protams, Qualcomm Snapdragon 800 paveic lielisku darbu un LG G Flex ir pietiekami plūdena un nerada jautājumus par procesora veiktspēju.

    Jāatzīst, ka LG G Flex ir viens no retajiem viedtālruņiem, kas nevienā mirklī neizrādīja vājumu, kādu raustīšanos vai aizturi. Varbūt slēgekrāns ir pārāk animēts un tas rada nelielu žagošanos, bet to ir iespējams nomainīt uz jebko citu lietotājam tīkamu.

    LG G Flex veiktspēja raksturojama kā neierasti laba. Cerams, ka saņemot Android 4.4 KitKat, tiks izskaustas sīkās nepilnības.

    Foto un video

    LG G Flex aprīkots ar 13 megapikseļu galveno kameru, kuras izšķirtspēja ir 4160 x 3120 pikseļi. Kamerai pieejams autofokuss, LED zibspuldze, HDR uzņemšana, sejas noteikšana, kā arī vienlaicīgi var filmēt un fotografēt.

    LG G Flex foto 005

    Fotogrāfiju uzņemšanas aplikācijā foto un video sadaļas ir atsevišķi, pārslēgties nākas katru reizi, kad vēlies pēc video uzņemt foto vai otrādi. Aplikācija ir ierastajā LG stilā un būtiski jaunumi tajā nav atrodami.

    LG G Flex foto 013

    13 megapikseļu galvenā kamera nav gluži saucama par pašu modernāko risinājumu, tomēr tā ir pavisam pietiekama labu fotogrāfiju uzņemšanai. Manuprāt, LG G Flex fotogrāfijas izdodas labākas, kā vairumam viedtālruņu ar pavisam modernajām 20 megapikseļa matricām. Protams, milzīgu ieguldījumu dod uzņemto datu apstrāde un JPG kompresija viedtālrunī, un milzīgs pikseļu skaits ierindots vienāda izmēra matricā nāk tikai par sliktu.

    LG G Flex foto 025

    Video uzņemšana ir ar 1080p@60fps un UHD 2160p@30fps (3840 x 2160), kā arī video piedāvā HDR, stereo skaņas ierakstu, video attēla stabilizēšanu. Fotografējot attēla stabilizācija nav pieejama.

    LG G Flex foto 022

    Protams, vairumu (arī mani) ļoti interesē UHD 2160p video ar 3840 x 2160 izšķirtspēju. Diemžēl šoreiz jāatzīst, ka UHD video ir ar ļoti zemu bitreitu, par ko runā failu izmērs jau viens pats. 10 sekunžu 1080p video fails no 2160p izmērā neatšķiras, bet teorētiski nosedzamais punktu skaits kadrā atšķiras tieši četras reizes. LG G Flex piedāvā pietiekami augstvērtīgu 1080p video uzņemšanu un UHD lai vēl drusku pagaida savu kārtu. UHD pagaidām arī īsti nav kur atskaņot, to var ielādēt Youtube, bet datoru monitori ar UHD izšķirtspēju ir ārkārtīgi dārgs video apstrādes profesionāļu darba lauks. Lētākais atrastais Latvijā pieejamais UHD monitors Dell UltraSharp UP2414Q maksā ap 900 eiro. Ap 30 collu UHD monitori jau iesniedzas 2000 eiro robežās.

    [youtube=www.youtube.com/watch?v=xokOrjIGqr8]

    [youtube=www.youtube.com/watch?v=_8M4gCqd9aA]

    [youtube=www.youtube.com/watch?v=DZHe2hHBtss]

    [youtube=www.youtube.com/watch?v=j1m9LtX7qKQ]

    [youtube=www.youtube.com/watch?v=0o8u5t9m6wQ]

    [youtube=www.youtube.com/watch?v=QXK6iuoze10]

    Gala vārds

    LG G Flex visu laiku manī radīja divējādas jūtas. No vienas puses tas ir atšķirīgs un otru tādas formas viedtālruni neatrast. Bet nekādi nespēju ieraudzīt to ieliektās formas priekšrocību ikdienā. Liektu viedtālruni nav ērtāk turēt kabatā, somā tas aizmugures pogu dēļ ik pa laikam ieslēdz ekrānu. Aizsniegt pretējo augšējo ekrāna malu ar īkšķi tāpat nesanāk.

    Lokanība, iespējams, dažreiz paglābj LG G Flex no salaušanas, bet tas arī viss. Arī pašdakterēšanās neglābj aizmugures pārseguma materiālu no dziļākām švīkām. Godīgi jāatzīst, ka sīkas švīkas uz aizmugures tikpat kā nav vērojamas. Iespējams, ka LG G Flex tiešām kaut ko spēj salāpīt…

    Ekrāns tehniski nav izcils, bet nekur citur tādu neatradīsi. Liekums dod dīvainu IMAX-kinoteātra-veidīgu liekuma efektu. Filmu skatīšanās ir nedaudz nepierasta liektā ekrānā, bet ne nepatīkama.

    Lietotāja nenomaināmais Li-Po 3500 mAh akumulators nodrošinās ļoti ilgu gaidīšanas laiku dīkstāvē, bet to ar uzviju tērēs ekrāna darbināšana. Kas zīmīgi, sajūta ir tāda, ka interneta pārskatīšana tērē daudz lielāku enerģijas apjomu par spēļu spēlēšanu. Protams, OLED ekrāni tērē visvairāk enerģijas attēlojot balto un citas gaišās krāsas, tāpēc filmu un seriālu režīmā LG G Flex būs ilgs sabiedrotais. Internetā baterija novērtēta kā 9 h 30 min interneta pārlūkošanai un 20 h filmu režīmā, bet man vairāk šķiet, ka internets priecēs vien 5, varbūt 6 stundas, kamēr filmu maratons aprausies pie 14… 15 stundu atzīmes.

    LG G Flex konkurentu tikpat kā nav. Ir cita liekuma idejas Samsung Galaxy Round, bet to neesmu pat attāli redzējis. Līdzvērtīgs pretinieks varētu būt Galaxy Note 3 ar nedaudz mazāku 5.7 collu ekrānu, 1080p ekrāna izšķirtspēju (ap 386 ppi), plānāku korpusu, microSD kartes pievienošanu, 3 GB RAM, ātru microUSB 3.0 un irbuli.

    Ļoti prātīgie izvēlēsies LG G2, kas komentārus vispār neprasa. LG G2 gan būs jūtami mazāks 5.2 collu True HD-IPS+ ekrāns ar 1080p izšķirtspēju (ap 424 ppi), 2 GB RAM un 3000 mAh akumulators.

    LG G Flex cenas Latvijas interneta veikalos

    Nedaudz papucēt spalvas der vienmēr. LG G Flex ir krāšņuma priekšmets un fiziskās atšķirības nevērtēju kā lietotāja ieguvumu, bet pārnēsājamu tirgvedības triku.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    7
    Displejs
    5
    Kamera
    8
    Veiktspēja
    9
    Programmatūra
    6
    Baterija
    7
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    LOOK
    07.05.2014 16:22

    Liektais ekrāns noteikti ir pasagāts no skrāpējumiem (noliekot to uz galda). Taču to pašu var panākt arī izveidojot nelielus bortiņus. Iespējams liektais ekrāns krītot uz stūra noamortizēs triecienu, kā rezultātā paliks vesels. Manuprāt nākamais solis būtu, vienkārši nedaudz elastīgs viss tālrunis, bet plakans.

    LOOK
    08.05.2014 18:23

    Uztaisīt tālruni, lai ar vienkāršām metodēm to nevarētu saplēst nav sarežģīti. Cita lieta ka ražotāji to nemaz necenšas darīt. Ekrāna stiklu tak sen varēja aizstāt ar kādu plastisku materiālu, tāpat visiem tiek līmēta aizsargplēve un visādām Gorillām tad maza jēga.

    Reklāma
    Nedaudz papucēt spalvas der vienmēr. LG G Flex ir krāšņuma priekšmets un fiziskās atšķirības nevērtēju kā lietotāja ieguvumu, bet pārnēsājamu tirgvedības triku.LG G Flex ieliektā viedtālruņa apskats