Web Analytics
More
    Reklāma

    Facebook par 2 miljardiem nopērk virtuālās realitātes ierīču izstrādātāju Oculus VR

    Jaunākie raksti

    Gada sākumā Facebook par 19 miljardiem ASV dolāru iegādājās tiešsaziņas rīku WhatsApp un sarunas par šo darījumu vēl nav norimušas. Šodien Facebook paziņo par savu nākamo nozīmīgo pirkumu – par 2 miljardiem ASV dolāru uzņēmums ir iegādājies virtuālās realitātes tehnoloģiju izstrādātāju Oculus VR. Kompānija izstrādā videospēlēm paredzētas virtuālās realitātes tehnoloģijas un pagaidām ir radījusi vairākus prototipus, kas izskatās pēc lielām brillēm, kurās iebūvēti mazi displeji un sensoru kopums. Tādējādi grozot galvu lietotājam ir sajūta, ka tas atrodas pilnībā virtuālā vidē. 400 miljoni ASV dolāru tiks maksāti skaidrā naudā un 1.6 miljardi Facebook akcijās. Oculus varēs nopelnīt vēl papildus 300 miljonus, ja sasniegs noteiktus Facebook nospraustus panākumu mērķus. Paredzams, ka darījums tiks noslēgts šī gada otrajā ceturksnī. Facebook nesniedz informāciju par to kad patērētāji tiks pie Oculus ierīcēm, taču uzsver, ka uzņēmums turpinās strādāt pie tā, lai tehnoloģijas kļūtu lētākas un pieejamākas.

    Facebook izplatītajā paziņojumā presei vēsta, ka lai arī šobrīd ir aktuālas mobilās platformas, ir jābūt gataviem nākotnes tehnoloģijām. Facebook vadītājs Marks Zakerbergs uzskata, ka Oculus ir potenciāls radīt pašu sociālāko platformu un pilnībā mainīt to kā mēs sazināmies, spēlējam un strādājam. Vēsture parāda, ka IT industrijā ik pēc 10-15 gadiem nomainās skaitļošanas platformas un ir svarīgi raudzīties 5-10 gadu tālā nākotnē. Mēs esam izdzīvojuši datoru un tīmekļa paaudzes un šobrīd atrodamies mobilo tehnoloģiju paaudzē. Tādējādi šis darījums uzskatāms par investīciju nākotnē. Varbūt pēc kāda laikam varēsim virtuāli apciemot mūsu draugus, veikalus vai pat ārstus.

    Reklāma

    casque-3D-telephone-vrase

    Oculus VR pirms diviem gadiem izveidoja Kickstarter kampaņu, lai savāktu finansējumu savam pirmajam produktam – virtuālās realitātes brillēm Rift. Kampaņa izvērsās ļoti veiksmīga un nepieciešamo 250 000 ASV dolāru mērķis tika sasniegts mazāk nekā 36 stundu laikā. Kopumā kampaņa savāca vairāk nekā 2.4 miljonus ASV dolāru. Lai arī vēl šobrīd nav radīts patērētājiem paredzēts produkts, tomēr izstrādātāji var iegūt Development Kit komplektus un mesties virtuālās realitātes iespēju pētīšanā. Oculus VR darbinieku pulkus ir papildinājis videospēļu leģenda populāro videospēļu Doom un Quake radītājs Džons Kārmaks un pagājušā gada nogalē uzņēmums saņēmis 75 miljonu ASV dolāru investīcijas no Marka Andrēsena. Cits Oculus VR investors Kriss Diksons norāda, ka šis darījums ir salīdzināms ar Android iegādi, ko Google veica 2005. gadā.

    Kā jau sagaidāms, ne visi ir mierā ar šo darījumu un populārās spēles Minecraft radītājs Markuss Perssons pat paziņojis, kā apturējis Minecraft Oculus versijas izstrādi. Iesaku izlasīt interviju ar Oculus dibinātāju Palmeru Lakiju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma