Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijā radīts sociālais tīkls absolventiem – A+

    Jaunākie raksti

    Jau kādu laiku iepriekš biju pamanījis informāciju par Latvijā radīto sociālo tīklu skolu absolventiem. Tas tiek saukts par A+ (Alumniplus) un veidots ar domu palīdzēt izglītības iestādēm uzturēt diskusijas starp saviem absolventiem. Tā ir aktuāla problēma, jo pēc skolas beigšanas skolasbiedri parasti izklīst pa pasauli un vairs nav skaidrs kā tiem klājas. Arī izglītības iestādēm nav nemaz tik vienkārši apziņot savus absolventus.

    Sociālo tīklu A+ veido Techhub Riga jaunuzņēmums Asteria Education un projekta ideja radās pirms dažiem gadiem kad būtiski pieauga SSE Riga augstskolas studiju gada maksa. 2008. gadā studiju maksa pieauga līdz 3300 eiro gadā un daļa jauno prātu vairs nevarēja atļauties paši apmaksāt savas studijas šajā izglītības iestādē, tāpēc sadarbībā ar reklāmas aģentūru DDB Latvia tika izveidota līdzekļu vākšanas kampaņa SSE Riga augstskolas jaunajiem studentiem. Skolas absolventi sāka ziedot, un, redzot panākumus, tika izveidota uzlabota ziedošanas platforma, kurā varēja redzēt profesoru aicinājumus ziedot, studentu fotogrāfijas un infografikus, kas attēlo ziedojumu apjomu un to apmēru pret citiem ziedojumiem. Platforma izrādījās veiksmīga un absolventu ziedojumi pieauga par 33% un kopumā SSE Riga spēja ziedojumos savākt 92 000 eiro. Ar šo naudas daudzumu pietika, lai 27 studentiem nodrošinātu studijas. Starp citu, SSE Riga ziedošanas ziņā sakāva ilggadēju šīs jomas līderi Stenforda universitāti.

    Reklāma

    [vimeo=http://vimeo.com/52641619]

    Šis sociālais tīkls noderēs augstkolām, lai iegūtu informāciju par savu absolventu gaitām un uzrunātu tos viņiem ērtā formā. Bez tam, augstskolas var sadalīt absolventus grupās pēc to interesēm vai aktivitātēm. Absolventu informācija tiek automātiski atjaunota no viņu Facebook, LinkedIn, Odnoklasniki u.c. sociālo tīklu kontiem, tāpēc vienmēr būs aktuāla un neprasīs papildus darbu no pašiem absolventiem.

    viz_2viz_3viz_4

    Platformas autori piedāvā ikmēneša maksājumus par tās izmantošanu. Izglītības iestādei līdz 2000 lietotājiem ikmēneša maksa būs 495 eiro, 5000 lietotājiem – 595 eiro un līdz 10 000 lietotājiem – 890 eiro. Ir iespēja platformu piedāvāt arī lielākam skaitam lietotāju, taču šādā gadījumā būs jāsazinās ar A+ autoriem. Ar cenu un funkcionalitātes tabulu var iepazīties šeit. Interesentiem ir pieejama iespēja servisu izmēģināt bez maksas.

    Platformu Latvijā jau lieto Rīgas Juridiskā augstskola un drīzumā tai pievienosies SSE Riga un Rīgas Starptautiskā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskola. A+ lieto vairākas augstskolas Lielbritānijā, Zviedrijā, Nīderlandē un Vācijā.

    A+ autori uzskata, ka šobrīd pielietotā komunikācijas forma ar absolventiem ir morāli novecojusi. Proti, tiem tiek nosūtītas ziņas par izglītības iestādes aktualitātēm un absolventi tiek aicināti piedalīties dažādos pasākumos vai ziedojumu vākšanas kampaņās. Tā vietā Asteria Education radījis platformu, kurā iesaistoties absolventi paši izvēlas kādu informāciju tie vēlas saņemt un paredzams, ka tādējādi tie vairāk iesaistīsies sadarbībā ar savu bijušo izglītības iestādi. A+ netiek pozicionēts kā populāro sociālo tīklu aizvietotājs, bet gan to papildinātājs. Komandu veido dažādu jomu profesionāļi un galvenais mērķis ir radīt tādu platformu, ko viņi paši labprāt lietotu. Sociālā tīkla autori paredz, ka A+ ir potenciāls iesaistīties miljardiem dolāru vērtā biznesa nišā.

    Pavisam nesen Asteria Education ir piesaistījis 50 000 eiro aizdevuma kapitālu no riska kapitāla fondu pārvaldītāja Imprimatur Capital Seed Fund.

    AvotsA+
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    25.03.2014 13:09

    SSE Riga beidzējiem jau pasen ir pieejama visu absolventu datu bāze – ļoti noderīgi gan redzēt, kur ir kursabiedri, gan arī, piemēram, atrast tos, kas strādājuši kādā uzņēmumā lai uzzinātu ko sīkāk.
    Tā ka, ceru, ka A+ “aizies”, jo networking ir lieta, ko daudzās augstskolās pietiekami neuzsver, bet kas atmaksājas nākotnē.

    eN
    26.03.2014 21:09

    Varēja jau palaist par simboliskām maksām, būtu vairāk tautas.

    Reklāma