Web Analytics
More
    Reklāma

    IBM programmatūra ASV policijai palīdz samazināt noziedzību

    Jaunākie raksti

    Pasaulē vadošās informācijas tehnoloģiju un servisa kompānijas IBM datu apstrādes un analīzes sistēma i2 ir pieteikusi sevi kā efektīvu līdzekli cīņā ar noziedzniekiem. Sistēmas piedāvātos risinājumus pasaulē izmanto ne tikai varas iestādes, bet arī privātais sektors, kur cīņa ar likumpārkāpējiem ir ne mazāk intensīva.

    Izmantojot IBM i2 analītisko tehnoloģiju ASV Ziemeļkarolīnas štata Durhamas pilsētas policijas departamentam ir izdevies samazināt kriminālās noziedzības apjomu savā kontroles teritorijā par vairāk kā 50%. Rezultāts tika sasniegts četros gados laika posmā no 2007-2011. gadam, pateicoties informācijas analīzei, kura ar IBM i2 tika veikta, balstoties uz policijas departamenta esošajām datubāzēm.

    Reklāma

    Savukārt ar IBM Kanādas partneruzņēmuma ESRI palīdzību Vankūveras policijas departaments īstenojis izsmalcinātu noziedzības un informācijas analīzes sistēmu – Konsolidēto Reģistru Informācijas Vākšanas Vidi (CRIME), ar kuras palīdzību tagad tiek analizēta krimināla rakstura informācija, tendences un ar augstu precizitāti tiek prognozētas potenciālās noziegumu vietas.

    Dienvidāfrikas vadošā apdrošināšanas kompānija Santam katru gadu ietaupa miljoniem ASV dolāru, laicīgi atklājot dažāda rakstura krāpnieciskās shēmas. Tajā pašā laikā apdrošināšanas kompānijai ir izdevies ar IBM i2 analītiskās datu apstrādes sistēmu paātrināt kompensāciju izmaksu tiem klientiem, kuru apdrošināšanas pieteikumi ir pamatoti.

    IBM programmatūras grupas specializēto mākoņrisinājumu vadītājs Kreigs Heimans (Craig Hayman) ir liels trilleru cienītājs un Toma Klensija grāmatā „Komandas Autoritāte” (Command Authority) ir uzgājis vairākas atsauces uz IBM i2 tehnoloģiju, uzskatāmi demonstrējot, cik patiesībā būtiski ir IBM risinājumi tiem, kuri strādā nacionālās drošības un likuma uzraudzības jomā.

    „Varat būt droši, ka i2 piedāvātie risinājumi nav aprakstīti vienīgi daiļliteratūrā. Patiesībā, katru dienu organizācijas visā pasaulē aizsargā pilsoņus, klientus un darbiniekus, izmantojot šo instrumentu, kas palīdz atklāt dažādus noziedzīgus tīklus, modeļus, shēmas un tendences. Kā jau jūs redzat – pat visviltīgākie ļaundari ir bezspēcīgi šādas sistēmas priekšā. Pajautājiet kaut vai Džekam Rajenam… vai IBM,” stāsta Heimans.

    Arī Latvijas finanšu noziegumu, pretterorisma un korupcijas apkarošanas iestādes ikdienas darbā izmanto IBM i2 instrumentus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma