Web Analytics
More
    Reklāma

    HTC paredz kā tuvākajos 50 gados tehnoloģijas mainīs futbolu

    Jaunākie raksti

    Nākamajos piecdesmit gados tehnoloģijas ievērojami mainīs pasaulē populārāko sporta veidu futbolu un tās spēlētāju ikdienu: no sporta formās iestrādātām kamerām līdz elektroniskiem tetovējumiem un spēlētāju tālvadībai. To apliecina pētījums „Futbola nākotne”, ko HTC kā oficiālais UEFA Čempionu līgas un UEFA Eiropas līgas viedtālrunis veica sadarbībā ar nākotnes perspektīvu uzņēmumu „Futurizon”.

    Veiktajā pētījumā norādīti 30 veidi, kā futbols varētu mainīties no mūsdienām līdz 2060.gadam. Rezultāti liecina, ka visvairāk no tehnoloģiju pieaugošās ietekmes un nozīmes futbolā iegūs tieši fani. Piecu gadu laikā būs mobilās aplikācijas, ko izmantojot futbola skatītājs spēs sevi saistīt ar kādu konkrētu spēlētāju vai citiem viņa atbalstītājiem, spēles skatīšanos padarot aizraujošāku un pietuvinot fanus spēlētājiem un komandām. Apvienojot sociālā medija funkcijas un spēles jaunāko datu atspoguļošanas funkciju, šīs aplikācijas būs visaptverošākie spēļu pavadoņi. Piecpadsmit gadu laikā spēļu skatīšanās mājās kļūs daudz pilnveidotāka, jo knišļu lieluma robotos un pašu spēlētāju apģērbos iebūvētas kameras sniegs daudz jaudīgāku spēles skatu. Piecdesmit piecu gadu laikā virtuālā realitātē tehnoloģijas sniegs iespēju līdzjutējiem mājās vadīt personalizētus robotus, bet maņu simulācija ļaus pašam iejusties spēlē.

    Reklāma

    HTC The Future of Football Publicitates Attels 1

    Vadošais uzņēmuma „Futurizon” futurologs un pētījuma autors Dr. Īens Pīrsens (Dr. Ian Pearson) norāda: „Futbols ir sporta veids, kurā būtiska loma ir auditorijas iesaistei. Tehnoloģijas vienmēr ir tikušas izmantotas, lai uzlabotu spēles kvalitāti un skatītāju iesaisti gan pašā stadionā, gan ārpus tā. Nākotnē tas notiks arvien vairāk, jo skatītāju pieredze aizvien bagātināsies, sasniedzot neticamu realitātes līmeni.”

    HTC The Future of Football Publicitates Attels 3

    Laikā, kad skatītāju iespējas tiks papildinātas, pats futbols piedzīvos pārmaiņas, radot iespēju gan pašiem spēlētājiem, gan komandām pilnīgāk izmantot datus, lai uzlabotu rezultātus. Piemēram, piecu gadu laikā sporta apavos tiks iestrādāti sensori un akselerometri, kas ļaus precīzi izanalizēt bumbas un spēlētāja saskares mirkli, atvieglojot arī tiesnešu darbu. Divdesmit gadu laikā būs parādījusies “aktīvā āda”, kas izpaudīsies kā elektroniskas uzdrukas jeb tetovējumi uz spēlētāju ādas. Tie sasaistīs nervu sistēmu un asinsriti ar ārējiem tīkliem un ierīcēm, radot kompleksu analīzi, kas palīdzēs spēlētājam uzlabot to sniegumu spēles laikā neticami ātri. Divdesmit piecu gadu laikā parādīsies aktīvās kontaktlēcas, kuras dos iespēju tiesnešiem un līnijtiesnešiem sekot līdzi procesam no jebkura leņķa, kā arī to pietuvināt vai attālināt – iespējams pat 3D formātā.

    HTC The Future of Football Publicitates Attels 2

    HTC produktu komercializācijas vadības direktors Grehems Vīlers (Graham Wheeler) norāda: „Šajā pārskatā atskatoties uz pagātnes inovācijām, piemēram, vārtu līnijas tehnoloģiju, ir pašsaprotams, ka tieši tehnoloģijas ir tās, kas maina mūsu futbola skatīšanās pieredzi. Pamatā mūsu sadarbībai ar UEFA Čempionu līgu un UEFA Eiropas līgu ir tieši inovācijas faniem un mēs vēlamies kļūt radošās nākotnes neatņemama daļa.”

    HTC jau ir spēris soli futbola nākotnē ar savu futbola aplikāciju, kas pieejama lejupielādei aplikāciju veikalā „Play Store”. Aplikācija tieši futbola līdzjutējiem, kas sniedz ziņas par pēdējiem UEFA Čempionu līgas un UEFA Eiropas līgas spēļu jaunumiem. Neskatoties uz atrašanās vietu – tribīnēs, dīvānā, birojā vai ārpus pilsētas, HTC „FootballFeed” aplikācija sniedz aktuālās ziņas, statistiku, kā arī citu saistošu informāciju.

    Papildus informācija: http://changethegame.htc.com.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Jēkabs
    20.02.2014 13:35

    Varbūt beidzot ieviesīs video tiesnešus.

    Reklāma