Web Analytics
More
    Reklāma

    Jauna Xbox spēļu konsole varētu tikt izlaista līdz 2028. gadam

    Jaunākie raksti

    Šajās dienās nedaudz uzvirmojušas kaislības videospēļu jomā, jo Take-Two Interactive paziņoja, ka “GTA VI” gaidāma 2025. gada rudenī. Sākotnēji spēle būs pieejama tikai spēļu konsolēm, kas rosina nebeidzamo diskusiju par to, kurā platformā ir labāk baudīt videospēles.

    Tomēr šoreiz stāsts par to, ka iepriekš bija noplūdušas baumas par Microsoft plāniem izlaist jaunu Xbox spēļu konsoli vien 2028. gadā, taču uzticami Xbox fani un analītiķi ziņo, ka tas tomēr varētu būt 2026. gads. Jaunās paaudzes Xbox Series X un Series S konsoles tika izziņotas 2020. gada novembrī, un principā jau ir pieejamas četrus gadus.

    ReklāmaAdvertisement

    Kamēr PlayStation 5 ir paspējis saņemt atjauninātu modeli, tikmēr Xbos Series X/S konsoles neko tādu nav saņēmušas. Saistībā ar gaidāmo jaunās paaudzes konsoli ir zināms vien tas, ka tā varētu iznākt reizē ar jaunu “Call of Duty” sērijas spēli. Kas ir diezgan loģiski, zinot to, ka Microsoft tagad pieder Activision Blizzard.

    Tāpat baumas norāda uz to, ka Microsoft sadarbojas ar AMD, lai nākamās paaudzes Xbox spēļu konsoli aprīkotu ar Zen 6 procesoru un RDNA 5 grafisko karti.

    Noslēgumā vecais labais jautājums, kurai konsolei jūs dotu priekšroku: PlayStation vai Xbox?

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    17 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    REALAIS
    22.05.2024 17:52

    Playstation. Un man ir abas konsoles. Neredzu liekus plusus Xboxam. Tad jau labāk ņemt PC, jo visas Xbox spēles ir Day one uz PC. Un tagad pat sākuši eksperimwntēt ar spēļu izlaišanu uz PS5/PS4. Sea of Thieves bija pārdotākā mēneša spēle uz Playstation.

    Un PS5 atjaunotā versija bija tikai kosmētiska lieta. Rudenī būs PS5 Pro, tā kā, kuri ir bagātāki par citiem, ņemtu PS5 Pro priekš GTA 6.

    Baumas par XBOX uzjundī, jo spēļu lietās skatās ļoti pozitīvi uz GDDR7 atmiņas versiju. Tur solās spēcīgi uzlabojumi. Ja Xbox izlaiž jauno Xbox paaudzi 2026., noteikti, ka tas ieliktu tehniskajā līmenī kloķi Sony

    REALAIS
    23.05.2024 07:23
    Reply to  REALAIS

    Un viss sākas ar to, uz kuras konsoles sāk spēlēt pats. Uz kuras konsoles spēlē lielākā daļa draugu. Pēc tam seko pieradums. Ja izvēlās Xbox, vai izvēlās PS, laika gaitā veidojas spēļu bibliotēka uz vienas no tām un nav ērti vairāk mainīt platformas. It sevišķi, ja spēļu budžets atļauj tikai vienu konsoli.

    Xbox varētu izlaist daudz jaudīgāku konsoli un mani tas neuzrunās, jo spēļu bibliotēka ir uz PS manā gadījumā. Man personīgi ir lētāk pirkt spēles pēdējos gadus uz PS. Un es neesmu GamePass piekritējs.

    Gamepass noteikti ir liels trumpis priekš spēlētājiem, kuriem patīk dažādas spēles un nav vēlmes tērēt daudz naudas par to spēļu uzspēlēšanu. It sevišķi, ka Xbox visas savas spēles piedāvā uzreiz Pirmajā dienā.

    Nebrīnīšos, ja kādreiz nākotnē Sony piekritīs palaist Xbox GamePass uz Playstation :D

    Last edited 25 days ago by REALAIS
    Phil Spencer
    23.05.2024 01:07

    Nu jau gadus 3 izmantoju XSX, kā arī XSS kā papildus konsoli. Pirms mēneša vai diviem iegādājos PS5, jo interesēja uzspēlēt pāris Sony spēles, piemēram, Gran Turismo 7. Principā pamēģināju un pietika, tagad PS5 krāj putekļus un ikdienā izmantots netiek. Manā uztverē nekas tajā PS5 izteikti labāks nav. Vienīgais iemesls izvēlēties PS5 varētu būt ekskluzīvās single player spēles, ko Sony uz citām platformām neizlaiž vai izlaiž stipri novēloti. Ja vairāk interesē multiplayer spēles, atbilde viennozīmīgi ir Xbox (vai PC).

    Klausītājs
    23.05.2024 07:09

    Xbox series S + Games pass ultimate ir stabili labākais kombo money/value ziņā. Kontrolieris ir daudz ērtāks. Pati konsole maz vietu aizņem un normāli plauktā var ielikt.
    PS vienīgais plus ir dažas spēles. Tā kā Spiderman un Last of us izspēlēju uz PC un citas exclusive spēles neinteresē, tad vispār neredzu nekādus ieguvumus no PS.

    Diskdzinis
    23.05.2024 16:49

    Kad būs normāls grafons šitajām konsolēm? Un ne muļķīgas PS5 reklāmas 4k up to 120ps…

    REALAIS
    23.05.2024 17:43
    Reply to  Diskdzinis

    Un kad būs normāls komentārs no tevis? Nopērc PC pa 2 000€ un izbaudi grafonu “normālu”. Prasīt no 500-600€ ierīcēm super grafiku liekas vairāk nekā interesanti.

    Nemaz nerunājot, ka ir liela starpība spēlēm uz kāda monitora/TV spēlē.

    Diskdzinis
    23.05.2024 18:07
    Reply to  REALAIS

    Kas vainas manam komentāram?
    Pleisim klaveni un peli pieslēgt var.
    Cik pleisis tagad mauksā? Kaut kādas 600eiras? Lai uztaisa modeli par 1.2-1.5k, bet par 50% jaudīgāku un pārējais jau klienta ziņā. Sniegpārsliņas, lai pērk lēto un rambā pie TV, tie kuri grib normālu kvalitāti lai ņem dārgo versiju, perfekti. 😀

    REALAIS
    23.05.2024 22:26
    Reply to  Diskdzinis

    Nē nu var arī troļļot :D Konsole pa 1,5k. Rudenī būs PS5 Pro. Esi laipni lūgts to iegādāties. :D

    Šobrīd spēlēju NFS Unbound uz PS5. Nezinu, kur te var sūdzēties par grafiku.

    Diskdzinis
    23.05.2024 23:02
    Reply to  REALAIS

    A kas tur tāds? Neviens jau tev neliek pirkt par 1.5k, pērc mazo versiju par 500eirām!
    Manuprāt šis būtu ideāli. Viedtālruņiem, datoriem un pat veļasmašīnām taču ir šāda iespēja. Vaitad Xkastei arī nav tur kaut kādas versijas?
    Kam man ps5 pro? Tur jau labākajā gadījumā jaunajiem geimiem būs 4k60fps, nevis, kā tagad 4k30fps. 😀

    P.s.
    Nfs sen ir kaka, unbounds vispār pokemonu gabals, kāda vel tur grafika, tur jau defaultā grib iesmērēt varavīksnes karogu dūmu vietā…

    REALAIS
    23.05.2024 23:25
    Reply to  Diskdzinis

    Ideāli kam? Tu tāpat tādu 1,5k versiju nepirktu :D

    Var nepatikt spēļu vizuālā identitāte, bet pasniegt to, kā “Varavīksnes” problēmu? Izklausās pēc fobijas vairāk.

    Phil Spencer
    23.05.2024 23:47
    Reply to  REALAIS

    Es personīgi neciešu Unbound vadāmību/fiziku, bet vizuāli spēle tiešām ir konfekte. Vismaz uz PS5 un XSX noteikti, neesmu uz XSS testējis.

    REALAIS
    24.05.2024 00:50
    Reply to  Phil Spencer

    Jaunās mašīnas nāk ar citādāku vadāmību. Audi A5, RS6, R8, BMW M3 Touring, Mustang ’24. Bet varbūt tev nepatīk visa tā Nos un Nitro sistēma. Ir kā ir. Spēle ir ļoti specifiska tādā veidā. Man patīk. Rullēju lielākajai daļai pāri. Jaunā Drifta mehānika pēc 3 dienu mācīšanās ir super interesanta. Tagad ir arī Dragreiss.

    Phil Spencer
    24.05.2024 03:25
    Reply to  REALAIS

    Es nezinu, varbūt pirms gadiem 5 un vairāk man tā Unbound vadāmība būtu daudz mazāks šķērslis. Bet šobrīd, pēc simtiem vai pat tūkstošiem pavadītu stundu Forza Horizon spēlēs… Laikam man ir mazliet mainījušies standarti un prasības pret auto vadāmību datorspēlēs. Ar nitru visās mašīnās “no rūpnīcas” vēl varētu sadzīvot, bet nu kaut nelielu saikni ar realitāti fizikas ziņā tomēr prasās šāda žanra spēlēs. It īpaši, ja tiek dota iespēja vizināties reālos auto modeļos no reāliem ražotājiem.

    REALAIS
    24.05.2024 08:08
    Reply to  Phil Spencer

    Tas gan. Spēle ir arkāde pēc pilnas programmas, un tas uzrunā to daļu spēlētāju, kuri nespēlē Forza Horizon, nemaz nerunājot par Forza Motorsport vai Gran Turismo 7.

    Bet tāds ir NFS pārsvarā, cita veida braukšanas spēle.

    Diskdzinis
    24.05.2024 00:42
    Reply to  REALAIS

    Ja gribētu spēlēt spēles tad pirktu, es domāju daudzi pirktu. Ja tur tiešām būtu tā veiktspēja. Labi vizuālā identitāte tu, es pa vienkāršo izskaidroju. Tā es uz to skatos, man patīk vairāk realistiska grafika un kas tamlīdzīgs, iespējams arī tādēļ es uz visu gaming nozari skatos ar skepsi. Jā grafons protams ir nesalīdzināmi labāks, kā agrāk, bet nav arī wow efekts. Turklāt es esmu tajā vecumā kad ir tomēr citas intereses un hobiji, arī no draugiem neviens negeimo, viens nopirka ps5, divus- trīs mēnešus papspēlēja un viss. Es geimoju kad biju nepilngadīgs, principā ap 16 gadu vecumu viss beidzās, tas bija laikam san andreas laiks, tik cik kādu gadu atpakal un tagad esmu kaut ko steemā nopircis un tā pat nespēlēju, pačekoju grafiku un apnīk, man vienkārši ir jaudīgi datori, tas arī viss, nekas nav speciāli geimingam pirkts. Manuprāt next levels varētu būt saistīts ar kaut kādu VR, vai ko tamlīdzīgu, citādāk neko baigi jaunu tā pat tur neizspiedīsi. Ps5 vājumu es tieši pamanīju pie tā viena čomaka, jo atšķirību jūt kad ir spēlēts uz labākiem statiem, ja tas nav darīts tad jau arī visi tie pleiši ir labu labie. P.s. Nostaļģisku jūtu vadīts kādu laiku atpakaļ nokačāju CS2, ja… Read more »

    REALAIS
    24.05.2024 00:51
    Reply to  Diskdzinis

    Es esmu vecs, bet spēles man nav apnikušas. Tāpēc es goros te apkārt pie visām spēļu ziņām :D

    Jānis
    04.06.2024 13:53
    Reply to  REALAIS

    Domāju, ka daudzi vīri ar sirmām galvām lasa šo nodaļu… :)

    Last edited 12 days ago by Jānis
    Reklāma