Web Analytics
More
    Reklāma

    Volkswagen pārtrauc sarunas ar Renault, budžeta klases elektroauto ražos vienatnē

    Jaunākie raksti

    Vācu autoražotāja Volkswagen un francūžu autoražotāja Renault pārrunas par kopīgu budžeta klases elektroauto izstrādi un ražošanu noslēgušās bez rezultāta. Tas nozīmē, ka kompānijas nesadarbosies un turpinās darbu katra pie saviem projektiem.

    Pirmās runas par abu ražotāju iespējamo sadarbību izskanēja decembrī, kad par to rakstīja vācu mediji, ziņojot, ka abas puses varētu būt ieinteresētas sadarboties, lai izstrādātu un saviem klientiem piedāvātu elektroauto par aptuveni 20 tūkstošiem eiro.

    Lai arī vēl februārī Renault pārstāvji pauda, ka abām pusēm bijušas labas pārrunas, ziņu aģentūras Reuters avoti ziņo, ka sarunas nav materializējušās darbos un sadarbība netiks uzsākta. Renault turpinās darbu pie elektriskā Twingo, arī VW mērķis ir izstrādāt budžeta klases modeļus, bet ražotāja pārstāvji pagaidām nav komentējuši situāciju.

    Viens no avotiem izteicies, ka abas puses neesot spējušas rast kopsaucēju, savukārt cits avots paudis, ka abas puses bijušas tuvu, tomēr Volkswagen beigu beigās izlēma turpināt vienatnē. Plašākiem plāniem par VW elektroauto programmu būtu jātop skaidriem tuvāko dažu nedēļu laikā, bet ražotāja mērķis joprojām ir piedāvāt plašām masām pieejamu auto un to nogādāt tirgū līdz 2027. gadam.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    n0@$$
    18.05.2024 13:55

    VW lēnu nāk saprašana ,kas ir viņu reālie konkurenti.

    Krotow
    19.05.2024 12:21

    Normāls panelis ar pogām ka tik nebūs lētāks par to slaidšovu foto?

    Reklāma