Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple atkal nedienas Ķīnā, draud iPhone pārdošanas aizliegums

    Jaunākie raksti

    Ķīna ir pasaulē otrs lielākais tirgus un tādējādi tas vienlaicīgi ir gan gards kumoss tehnoloģiju uzņēmumiem, gan nebeidzamu galvassāpju avots. Ar Ķīnas valdību ir tāpat kā ar bitēm – nekad neko nevar zināt.

    Pirms diviem mēnešiem Ķīnā bez brīdinājuma tika bloķēti Apple iBooks un iTunes Movies servisi, Apple zaudēja tiesības šajā tirgū ekskluzīvi izmantot iPhone zīmolu un klāt ir jaunas dienas.

    Reklāma


    Bloomberg vēsta, ka Apple ir pārkāpis Ķīnas uzņēmuma Baili reģistrētos dizaina patentus un tam ir jāpārtrauc iPhone 6 un iPhone 6 Plus tirdzniecība Ķīnas galvaspilsētā Pekinā. Prasības pieteicējs ir uzņēmums Shenzhen Baili Marketing Services un regulators uzskata, ka Apple ar saviem iPhone 6 un iPhone 6 Plus ir kopējis Baili 100C produkta dizainu. Dotajam produktam nav atrodama mājaslapa un izskatās, ka šis produkts vairs nav pat nopērkams. Visdrīzāk izmanīgie ķīnieši vienkārši vēlas panākt vienošanos ar Apple un tādējādi nopelnīt prāvu žūksni naudas. Piemēram, 2012. gadā Apple nācās samaksāt 60 miljonus ASV dolāru uzņēmumam Proview International Holdings Ltd., lai atrisinātu iPad nosaukuma izmantošanu Ķīnas teritorijā.

    Lai arī šī konkrētā ķeza skar tikai Pekinu (ar tās 22 miljoniem iedzīvotāju), neatrisināta tā var pāraugt līdzīgos vieglas naudas tīkotāju iniciētos tiesas procesos, kas aptver visu Ķīnas teritoriju un tādējādi radīt milzīgus zaudējumus.

    Apple piektdien izplatītajā paziņojumā norādīja, ka Ķīnā šobrīd ir nopērkami iPhone 6, iPhone 6 Plus, kā arī iPhone 6s, iPhone 6s Plus un jaunais iPhone SE modelis. Apple ir iesnieguši prasību Pekinas patentu tiesā un gaida tās izskatīšanu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    PurvaVelns
    20.06.2016 12:02

    āksti

    x
    20.06.2016 12:33
    Reply to  PurvaVelns

    tomēr lielāki ir tie, kas inetā lamā pindosus izmantojot tos pašus vecos labos pindosfonus.

    šajā gadījumā tikai bizness un nekā personīga.

    PurvaVelns
    20.06.2016 13:11
    Reply to  x

    esmu dzirdējis, ka iosa rus versijā vārdi pindos un geiropa jau ir defoltajā vārdnīcā

    Krotow
    20.06.2016 13:39

    Kādu laiku atpakaļ manīgi ļautiņi spamoja uz uzņēmumu e-pastu ar piedāvājumu iegādāties šo uzņēmumu mājas lapu domēnu vārdus .cn un .hk zonās. Pāris paziņas uz šī gandrīz uzķērās. Izskatās, ka tas pats pissness ir aizgājis jaunā gultnē.

    Skats
    20.06.2016 16:06

    Man kaut kā prieks kad čakarē visu čakarētājus.:)

    Kaspars
    20.06.2016 22:14

    Vispār cik lasu, tad lielākais tirgus ir Ķīna, otrā vietā Indija… bet tas gan pēc pārdoto skaita, pēc pārdošanas apjoma $ laikam tiešām joprojām ASV ir pirmā.

    Uldis
    22.06.2016 12:26

    Ielaida Apple savā tirgū lai tikai kāstu miljardus no viņu kabatas… Protams viņiem nauda ir daudz bet vai viņi grib maksāt – tas ir jautājums. Nez kapēc HTC, Xiomi un Huawei netiek sūdzēti tiesās?? Viņi tak kopē Iphone – tātad ar špiko dizainu no tās sīkās kompānijas :D

    Reklāma