Web Analytics
More
    Reklāma

    iOS 15.2 ļaus tuviniekiem pēc tavas nāves piekļūt iPhone datiem

    Jaunākie raksti

    Šī gada jūnijā, kad Apple savā izstrādātāju konferencē WWDC21 atklāja jaunāko iPhone viedtālruņu mobilo operētājsistēmu iOS 15, tika runāts par iespēju piekļūt datiem pēc īpašnieka nāves. Pagaidām tā nav oficiāli pieejama, tomēr jau iOS 15.2 Beta versijā to var sākt testēt.

    Jaunās Digital Legacy funkcionalitātes mērķis ir piešķirt kādu ārējo lietotāju savam Apple ID kontam, kurš pēc cilvēka nāves varēs piekļūt gan šiem datiem, gan citai personīgajai informācija, kas glabājas tālrunī. Pagaidām tā nav pieejama oficiālajā iOS 15.1 versijā, tomēr jau iOS 15.2 un iPad 15.2 Beta versijās to var sākt testēt, un tā pieejama vien no šīs nedēļas.

    Reklāma

    Avots: MacRumors

    Lai izmantotu šo iespēju, pirmais solis būs savā iekārtā uzstādīt Beta versiju, un pēc tam doties uz Settings -> Passoword & Security -> Legacy Contact. Tad atvērsies saraksts, un būs iespējams izvēlēties sev uzticamo personu, kurai tad būs piekļuve pēc cilvēka nāves. Lai iegūtu šos datus, atbildīgajai personai būs jāuzrāda speciāls piekļuves kods, kā arī miršanas apliecinājums. Principā šī iespēja pēc tam ļauj piekļūt fotogrāfijām, video, pierakstus, dokumentus un citu informāciju. Tā kā šoreiz neesmu ieinstalējis iOS Beta versiju, tad uz ātru roku nav iespējams šo pārbaudīt.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    geksis
    11.11.2021 13:16

    šī būs pēdējā funkcija ko apple lietotāji notestēs, jo…
    “Lai izmantotu šo iespēju, pirmais solis būs savā iekārtā uzstādīt Beta versiju, un pēc tam doties uz Settings…”
    otrais solis – nomirt. :)

    Reklāma