Web Analytics
More
    Reklāma

    Mastercard un Visa slēdz maksājumus Pornhub nelegāli publicēta satura dēļ

    Jaunākie raksti

    Pagājušajā nedēļā par sadarbības pārtraukšanu uz laiku ar pornogrāfiska satura izplatīšanas vietni Pornhub paziņoja Mastercard bankas karšu un maksājumu serviss, jo tajā ir pieejams nelegāli veidots saturs.

    10. decembrī Mastercard oficiāli pārtrauca maksājumu sniegšanas servisu Pornhub, par ko Twitter platformā paziņojis New York Times žurnālists Nikolas Kristofs (Nicholas Kristof). Pēc viņa veiktās izmeklēšanas atklājās pārkāpumi par nelegāla satura esamību video servisā. Šāds lēmums ir visai pārsteidzošs pašam Pornhub, kas vēl pagājušās nedēļas sākumā uzlaboja savu drošību, video augšupielādētājiem pieprasot apstiprināt savu identitāti. Taču Kristofa veiktā izmeklēšana atklāj, ka netiek darīts pietiekami daudz, lai tiešām izskaustu dažāda vardarbīga un neatbilstoša satura publicēšanu.

    Reklāma

    Mastercard solim sekojuši arī Visa un Discover kredītkaršu servisi, kuriem ir līdzīga nostāja pret drošību Pornhub lapā. Tiesa, serviss nav palicis atbildi parādā, jo norāda, ka tajā pašā sociālajā tīklā Facebook pēdējo trīs gadu laikā vien ir bijuši 84 miljoni gadījumu, kuros pārraidīta vardarbība pret bērniem, un portālam nav bijis pa spēkiem to izskaust.

    Tāpat turpinās līdzīga veida izmeklēšana arī citās mājaslapās, un šādi ierobežojumi var sekot arī tām. Protams, tas nenozīmē, ka Mastercard un Visa nesadarbosies ar Pornhub uz visiem laikiem, bet būs nepieciešams norādīt uz drošības uzlabojumiem, lai atsāktu sadarbību.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    16.12.2020 00:27

    Diez kas aprakstītās vietnes izpratnē skaitās nelegāls saturs.

    Cipariņš
    16.12.2020 09:12
    Reply to  Krotow

    Vācijas tiesa, skatot strīdu par autortiesībām ir noteikusi, ka šādu vietņu saturs netiek aizsargāts, jo tur neesot nekā aizsardzības vērta! :)
    Vienīgais pārkāpums varētu būt privātās dzīves aizskārums, ja kāds ieliek video bez video attēlotās personas piekrišanas.

    Reklāma