Web Analytics
More
    Reklāma

    “SpaceX” palīdzēs NASA likvidēt Starptautisko kosmosa staciju

    Jaunākie raksti

    Nekas nav mūžīgs, arī ne Starptautiskā kosmosa stacija (SKS). Paredzēts, ka tā savu darbību beigs 2030. gadā. Taču, lai viss šajā ziņā noritētu veiksmīgi un bez aizķeršanās, nepieciešama palīdzība no malas. Saistībā ar to NASA ir izvēlējusies “SpaceX”, lai tas uzbūvētu kosmosa kuģi, kas 2030. gadā pārvietotu SKS no orbītas uz “drošu vietu”, kur tā sadegtu Zemes atmosfērā. Zināms, ka līguma vērtība ir 843 miljoni USD.

    SKS tuvojas sava ekspluatācijas laika beigām un līdztekus tam arvien aktuālāki kļūst plāni par jaunu, komerciālu kosmosa staciju izveidi. Tāpēc SKS, kas orbītā atrodas jau 25 gadus, šīs desmitgades beigās būs drošā veidā jāiznīcina.

    Reklāma

    Pagaidām ir publicētas dažas detaļas par kosmosa kuģi, ko NASA dēvē par Deorbit Vehicle. NASA norāda, ka tas atšķirsies no “SpaceX Crew Dragon” kapsulas, kas piegādā kravu un apkalpi uz SKS, un citiem transportlīdzekļiem, kas sniedz pakalpojumus NASA. Atšķirībā no šiem transportlīdzekļiem, kurus būvē un ekspluatē “SpaceX”, paredzēts, ka NASA pēc Deorbit Vehicle pabeigšanas pārņems tā īpašumtiesības un izmantos to visas misijas laikā.

    Gan pats transportlīdzeklis, gan SKS sadalīsies, sasniedzot Zemes atmosfēru. Šajā ziņā viens no “SpaceX” galvenajiem uzdevumiem ir nodrošināt to, lai SKS, ieejot Zemes atmosfērā, neradītu draudus apdzīvotām vietām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma