Web Analytics
More
    Reklāma

    Framework Computer piesaista vēl 17 miljonu dolāru finansējumu

    Jaunākie raksti

    Framework Computer ir tas foršais portatīvo datoru ražotājs, kas veido samērā plaši konfigurējamus un lieliski remontējamus datorus. Iedvesmojoties no mūsu lasītājiem, es pats šī gada sākumā nopirku Framework Laptop 13 datoru un esmu aizsācis tā ilgtermiņa testu. Datoru jau vairākus mēnešus lietoju ikdienā un ja neskaita grūtības ar Fedora Linux, kopumā pieredze ir diezgan laba. Es gan plānoju pēc dažiem mēnešiem uzrakstīt nākamo šī testa rakstu ar jaunajām atziņām.

    Šodien no uzņēmuma saņēmu lielisku ziņu – Framework Computer ir piesaistījis vēl 17 miljonu ASV dolāru lielu finansējumu. Tas papildina iepriekš piesaistītos 27 miljonus dolāru un paredzēts uzlabot esošo klientu un produktu atbalstu, kā arī piedāvāt jaunus produktus, kas var arī nebūt portatīvie datori. Uzņēmuma dibinātājs un vadītājs Niravs Patels (Nirav Patel) norāda, ka Framework Computer ir patērētāju elektronikas nevis tikai portatīvo datoru kompānija. Diemžēl vismaz pagaidām viņš nenorādīja par kādām tieši jaunām produktu kategorijām ir runa. Prieks, ka uzņēmuma paziņojumā ne reizi nefigurē šobrīd tik modīgais “AI”, jeb mākslīgā intelekta lamuvārds. Vismaz kāds uzņēmums šajā pasaulē vēl nav sajucis prātā.

    Reklāma

    Šobrīd uzņēmums piedāvā ASV un vairākās Eiropas valstīs (tuvākā – Polija) iegādāties Laptop 13 un Laptop 16 portatīvos datorus, kā arī to rezerves daļas un aksesuārus. Interesanti, ka uzņēmumā šobrīd strādā tikai aptuveni 50 darbinieki un jaunais finansējums palīdzēs uzņēmumam paaugties vēl par kādiem 10 darbiniekiem. Framework šobrīd paši pa tiešo klientiem pārdod savus produktus un neizmanto klasiskos starpniekus izplatītāju un veikalu ķēžu formā.

    Papildus 17 miljoniem dolāru no lielajiem investoriem, vēl 1 miljonu dolāru uzņēmums plāno piesaistīt no komūnas. 100 interesenti varēs uzņēmumā ieguldīt 10 000 ASV dolārus katrs.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Rūdis
    24.04.2024 09:51

    Brauci uz Poliju pakaļ, vai izdevās pasūtīt uz Latviju?

    Profs
    24.04.2024 22:58

    Mazliet es nesaprotu to koncepciju, kāpēc vajag lieliski remontējami datori – man liekas man vēl joprojām kaut kur mētājās laikam 8 vai 9 gadus vecs HP portatīvais kas iet un iet un neko tur nevajag remontēt – cik atceros no visiem 10 portatīvajiem laikam vienīgās problēmas bija ar ārējiem lādētājiem -tie gan pēc 6-7 gadiem daļa sadega, bet savādāk…

    Profs
    24.04.2024 23:42

    nezinu vai vēl atceries, bet bija laiki, kad bija vēl firma compaq un pirms tam jau bija datori-kastes, kuras lika kopā visādi entuazisti garāžās un tirgoja veikalos zem dažādiem nosaukumiem, bet tad compaq un hp nāca ar citu koncepciju – nevar lietotājam atļaut veidot datoru, jo tādu datoru veiktspēja ir būtiski sliktāka nekā, ja datoru veido no saderīgām komponentēm un faktiski turpmākajos gados tā kļuva par normu – apple ir pat izteikts tā piekritējs un tāpēc vienā ziņā apple produkti ir izcili, jo tur visas komponentes ir labi salāgotas – ja atļautu lietotājiem mainīt daļas apple produktiem, tad ātri vien tas kļūtu par xiomi:) Tāpēc arī mana skepse par konkrēto produktu, ja jau pirms padsmit gadiem tas ceļs pierādījās kā fiasko…

    Reinis Rozitis
    25.04.2024 00:49
    Reply to  Profs

    > ja jau pirms padsmit gadiem tas ceļs pierādījās kā fiasko…

    Ja tas būtu “fiasko jau pirms padsmit gadiem” neviens netirgotu nevienu detaļu.

    Neeksistētu neviena no šim kompānijām:

    Corsair
    Cooler Master
    NZXT
    Thermaltake
    Fractal Design
    Lian Li
    u.c.

    Reklāma