Web Analytics
More
    Reklāma

    Dienu pēc “Atlas” aizsūtīšanas pensijā “Boston Dynamics” izziņo šī robota pilnībā elektrisko versiju

    Jaunākie raksti

    Robotikas uzņēmums “Boston Dynamics” nupat paziņoja, ka sūta pelnītā pensijā savu cilvēkveidīgo robotu “Atlas”, kas godam nokalpoja teju 11 gadus. Taču izskatās, ka sēras pēc tā nebūs ilgas, jo šo robotu uzreiz aizstās tā pilnībā elektriskā versija.

    Ja “Atlas” iepriekšējā versija tika izstrādāta meklēšanas un glābšanas uzdevumiem, tad jaunais modelis paredzēts reālās pasaules lietojumprogrammām. “Boston Dynamics” jauno “Atlas” dēvē par “pasaulē dinamiskāko cilvēkveidīgo robotu”, kam ir daudz lielāks kustību diapazons nekā tā priekšgājējam.

    Reklāma

    Savā paziņojumā presei uzņēmums norāda, ka izstrādājis “Atlas” elektrisko versiju, kas būs spēcīgāka, izveicīgāka un veiklāka un līdz ar to varēs krietni efektīvāk veikt uzdevumus. Uzņēmums dalījies ar video, kur jaunais robots rāda savus trikus.

    Videoklipā redzams, cik veikli “Atlas” pieceļas stāvus no guļus stāvokļa, kā arī pagriež galvu par 180 grādiem. Robots lieliski demonstrē savas spējas kāju un pārējā ķermeņa rotēšanā. Šie triki arī parāda tā līdzsvara un elastības spējas, kas ir meistarīgāks sniegums par to, ko demonstrēja “Atlas” iepriekšējā versija.

    “Atlas” pilnībā elektriskā versija arī vizuāli atšķiras no iepriekšējās. Piemēram, jaunajam modelim, ir neparasta galva, kas izskatās pēc apgaismota apļa un grozās pēc vajadzības. Tāpat jaunajam robotam ir garākas ekstremitātes un taisnāka mugura.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    19.04.2024 11:16

    Un līdz būs jastiepj dīzeļģenerators :D Nekas, verķis stiprs, lai nes pats.

    trx450
    19.04.2024 12:58

    Ķermenis vai labāk tomēr nebūtu saukt to par korpusu. Vai nezinu kā vēl savādāk.

    Mi saka ka tā ir robota šasija vai robota rāmis.

    Last edited 13 days ago by trx450
    Gundars
    19.04.2024 19:06
    Reply to  trx450

    Ja advancētāku algoritmu sauc par intelektu, tad kāpēc, lai cilvēka formām līdzīgu bleķa izstrādājumu nesauktu par ķermeni? Mūsdienās patiesībai nav nozīmes, visu nosaka pēc iespējas pārliecinošāka blefošana.

    Elektriķis
    19.04.2024 21:44

    Te ir viena problēma ar rakstu: nav skaidrs, kāda bija iepriekšējā versija? Tā darbojās ar saspiesto gaisu?

    Profs
    19.04.2024 23:10
    Reply to  Elektriķis

    iepriekšējā versija darbojās ar elektrību, kas kontrolēja sūknīšus – faktiski hidrauliskā sistēma kustībām. Tagad visās vietās izskatās motoriņi ielikti, bet nu informācija nav.

    Reklāma