Web Analytics
More
    Reklāma

    Tet Cloud klienti tagad datus var uzglabāt arī Frankfurtē

    Jaunākie raksti

    Tet izvērš Tet Cloud platformas ģeogrāfisko pārklājumu, klientiem sniedzot iespēju savus datus izvietot arī Vācijā – partneru datu centrā Frankfurtē, papildus jau esošajiem datu centriem Rīgā un Kopenhāgenā. Šāds stratēģisks solis veikts, ņemot vērā klientu pastiprinātu interesi par drošas un uzticamas datu glabāšanas infrastruktūras nodrošināšanu ārpus Latvijas. Tet Cloud  izvietošana Frankfurtē ļaus kritiskos datus, sākot no valsts kultūras mantojuma arhīviem līdz pat uzņēmumu stratēģiski nozīmīgai informācijai, glabāt Eiropas centrā.

    “Apzinoties ģeopolitiskos riskus, ir svarīgi tos izvērtēt un operatīvi reaģēt uz to radītajiem izaicinājumiem, jo viens ir skaidrs, ka  klientiem drošu IT infrastruktūru vajag tagad un vajadzēs arī tuvākajos gados. Dati ir katras organizācijas “degviela”, gan valsts pārvaldē, gan uzņēmējdarbībā, tādēļ ir svarīgi, ka  tie ir izvietoti ģeogrāfiski rezervētos datu centros gan Latvijā, gan ārpus tās, jo tikai tā varam klientam garantēt augstu IT infrastruktūras pieejamību un datu drošību. Piesaistot partnerus Frankfurtē, esam savu datu centra piedāvājumu pārklājumu paplašinājuši ģeogrāfiski, tuvākajos mēnešos uzsākot IT infrastruktūras izvietošanu Vācijā. Esošie un jaunie TetCloud platformas lietotāji varēs savus datus turēt gan Latvijā, gan ārpus tās, neveicot kapitālinvestīcijas infrastruktūrā, bet nepieciešamos resursus izvēršot Eiropā, veicot tikai dažus klikšķus TetCloud platformā,” uzsver Tet datu centru biznesa attīstības vadītājs Māris Sperga.

    Reklāma

    Paplašinot ģeogrāfisko pārklājumu, klientu datu izvietošana un rezervēšana tiks nodrošināta trīs dažādās ģeogrāfiskās lokācijās – Latvijā, Dānijā un Vācijā – kas nodrošinās datu pieejamību un noturību, samazinot pārrāvumu risku pakalpojuma saņemšanā. Vācijas datu aizsardzības likumdošana nodrošina visstingrāko privātuma noteikumu ievērošanu.

    Tet, pārvaldot lielāko datu centru infrastruktūru Latvijā, nemitīgi strādā pie datu centru drošības stiprināšanu un inovācijām. Tet Cloud ir Baltijā jaudīgākā mākoņskaitļošanas platforma, kas ir pielāgojama dažāda izmēra uzņēmumiem – sākot no jaunuzņēmumiem līdz lielākajiem dažādu nozaru spēlētājiem. Platformā ir iespējams aktivizēt drošības rīkus, kas ļauj aizsargāt datus no kiberuzbrukumiem, nodrošinot to konfidencialitāti un integritāti. Tet, nodrošinot piekļuvi kritiskām lietojumprogrammām un pakalpojumiem nepārtrauktu piekļuvi, sniedz uzņēmumiem iespējas attīstīties arī šajā ekonomiski izaicinošajā laikā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    10 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Profs
    17.04.2024 10:17

    “Apzinoties ģeopolitiskos riskus” – izskatās, ka TET nav to apzinājies, jo savādāk tādas muļķības nerakstītu – ja tiešām piepildīsies TAS risks, tad nevienam vairs neinteresēs, kur atrodas dati – tad būs GAME OVER. Bet tehnoloģiskie riski ir cits aspekts – tam tādi risinājumi noderēs. Tāds iespaids, ka brīžiem tie PR rakstītāji paši nesaprot, ko raksta.

    Biteme
    17.04.2024 10:25
    Reply to  Profs

    Tas tāds babuļu izpratnes līmenis par kodolkaru – visa planēta sadeg, pāri paliek tieši nekas. Ir eskalācijas mehānisms, ir taktiskie kodolieroči, ir stratēģiskie K.I. Nu nelidos tas viss uzreiz un pēkšņi tā, kā to mālē Krievijas TV propagandisti, iepriecinot vatņikus un biedējot mietpilsoņus.
    Tevis rakstītais jālasa tā – pie daktera iet nav vērts, jo agrāk vai vēlāk tāpat miršu. Kāpēc lieki tērēties.

    Last edited 13 days ago by Biteme
    Profs
    17.04.2024 10:39
    Reply to  Biteme

    par kodolkaru es neko neminēju, tas jau ir PC BROKEN līmenī. Krievijas TV neesmu skatījies gadus padsmit tā kā tajā aspektā neesmu profs un nezinu ko tur mālē, bet vienmēr esmu aizdomājies, ka tik daudzi Latvijā skatās tos krievijas TV un tik labi zina, kas tur notiek – vēl saprotu, ja to teiktu kāds krieviski runājošais Zilupē….

    Biteme
    17.04.2024 10:51
    Reply to  Profs

    Tad kas ir “TAS risks” kas tevi tik brangi satrauca?

    p.s. Un varbūt es arī esmu krieviski runājošais Zilupē….so what?

    Usinss
    17.04.2024 14:33
    Reply to  Biteme

    Biļete, perons, uz maskavu vienā virzienā. To tad.
    Bet TAS risks ir dažāds, bet gan jau ģeopolitisks. Visticamāk, tad nebūs nozīme, kur dat tiek glabāti, ja headquarter ir paņemts priekšā un iegūtas visas piejas tiesības datiem. tie var mētāties, kur vien vēlies, bet tos būs iespēja izgūt nelabvēļiem.
    Nepatīk šajā visā tas, ka ir parādījies starpnieks, kas IT ticketos jau noteikti tiks futbolēts, kas atbild par kuru problēmu.

    Biteme
    19.04.2024 12:51
    Reply to  Usinss

    Kāpēc man būtu jābrauc Maskavas virzienā? Biļeti es tev pašam varu izsniegt….

    Reinis Rozitis
    17.04.2024 14:38
    Reply to  Profs

    Ģeopolitisks vai nē, bet pietiek ar zināšanu, ka pa lielam visi Latvijas DC atrodas Daugavas applūšanas baseinā .. ar to pa lielam pietiek.

    Profs
    17.04.2024 14:51
    Reply to  Reinis Rozitis

    tieši tā – ar to vajadzēja sākt to PR reklāmu, jo dabas kataklizmas gan var piemeklēt un lai ko neteiktu tie DC pārvaldītāji, neviens jau nezina kā tie DC uzvedīsies situācijā, kad tiešām puse Rīgas applūdīs. Bet nevajag jau pat uzņēmumu līmenī – tik daudzi iedzīvotāji nemaz nezina par nepieciešamību taisīt rezerves kopijas telefoniem un datoriem un tās glabāt kādā citā fiziskā vietā… Mākoņi jau labi, bet ja kāds kompromitēs kontu un tas ir viegli izdarāms šodien, tad var beigās sanākt, ka apple mākonī it kā kopijas ir, bet klāt vairs tam netiec….

    Karlis
    19.04.2024 12:47
    Reply to  Profs

    Īsti vīri backupu netaisa.
    Bet dzimst ar jaunu pārliecību.

    Karlis
    19.04.2024 12:48
    Reply to  Karlis

    P.s. priekš tam ir crc.

    Reklāma