Web Analytics
More
    Reklāma

    Porsche jau uzsācis izstrādāt jaunās paaudzes Taycan

    Jaunākie raksti

    Vācu sporta auto ražotājs burtiski nupat prezentēja modernizētu, uzlabotu Taycan, proti, auto tika pie feislifta. Protams, autobūvē nav tāda lieta kā ilgstoša pauze – ražotājs jau ķēries pie darba, lai izstrādātu pilnīgi jaunu, otrās paaudzes Taycan, kas varētu nākt ar lieliem uzlabojumiem.

    Taycan uzlādes un enerģijas sistēmu vadītāja Sāra Razavi intervijā medijam CarSales apstiprinājusi, ka darbs pie otrās paaudzes Taycan ir sākts, turklāt Porsche būs jāizdomā kas jauns. Proti, līdzšinējā platforma un tās iespējas ir izsmeltas, tāpēc jārod jauni risinājumi.

    Lai arī tas nav oficiāli apstiprināts, iespējams, ka jaunā mašīna taps uz SSP Sport platformas, kas ir oficiāli izziņota. To Porsche jau izmanto, attīstot jaunu elektrisko krosoveru ar trim sēdvietu rindām.

    “Nākamā paaudze. Jā, protams, tiklīdz tirgū nonāk viens modelis, uzreiz sākam darbu pie nākamā. Šobrīd strādājam pie idejām un uzdodam jautājumus, ko mums jāuzlabo nākamajā mašīnā. Domāju, esam izdarījuši teicamu darbu, izspiežot pilnīgi visu no līdzšinējās platformas, tāpēc domāju, ka gaidāma platformu evolūcija,” intervijā saka Porsche pārstāve.

    Viens no acīmredzamajiem mērķiem ir vēl vairāk palielināt nobraucamā attāluma rezerves ar vienu uzlādi. Taujāti par iespējām pielietot cietvielu baterijas, kas teorētiski varētu dot ievērojamus ieguvumus tieši šajā jomā, Porsche speciālisti atbildēja izvairīgi, norādot, ka šī tehnoloģija vēl varētu nebūt gatava. Netiek noliegts, ka pie tā tiek strādāts un ar laiku šie akumulatori tiks ieviesti, bet pašlaik nav garantiju, kad tas notiks.

    Idejiski Porsche varētu vienkārši izmantot lielāku akumulatoru, tādējādi palielinot auto nobraucamā attāluma rezerves, taču tas nozīmē lielāku svaru un tas nav labi. Porsche uzsver, ka jāatrod īstais balanss starp svaru un to, lai cilvēkiem nebūtu bail par to vai viņi savā Taycan tiks līdz iecerētajam galamērķim.

    1000km brauciens ar Porsche Taycan 4S Cross Turismo elektroauto (video)

    AvotsMotor1
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma