Web Analytics
More
    Reklāma

    “Google” Francijā saņem 250 miljonu eiro sodu par pārkāpumiem mediju satura izmantošanā

    Jaunākie raksti

    Francijas konkurences uzraudzības iestāde “Autorité de la Concurrence” kompānijai “Google” piespriedusi 250 miljonu eiro naudassodu par nespēju panākt vienošanos ar ziņu izdevējiem par saišu publicēšanu uz viņu saturu. Francijas konkurences uzraugs arī informē, ka “Google” izmantojusi preses rakstus, lai apmācītu savu mākslīgā intelekta (MI) tehnoloģiju, nebrīdinot par to ne izdevējus, ne regulatoru.

    “Autorité de la Concurrence” apgalvo, ka “Google” nav godprātīgi vienojusies ar ziņu izdevējiem par kompensāciju par to satura izmantošanu. Tāpat regulators apgalvo, ka kompānija izmantojusi ziņu izdevēju saturu, lai apmācītu savu MI čatbotu “Gemini”. Reaģējot uz piemēroto sodu, “Google” pauda pārliecību, ka tas ir nesamērīgs, jo uzņēmums cenšas risināt šo situāciju.

    Reklāma

    Jāpiezīmē, ka šī nav pirmā reize, kad “Google” iekūlusies šādās nepatikšanās. 2020. gadā uzņēmumam sanāca līdzīga saķeršanās ar to pašu Francijas regulatoru saistībā ar pārkāpumiem mediju satura izmantošanā. Toreiz gan “Google” tika sodīta krietni bargāk, piemērojot tai 500 miljonu eiro sodu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma