Web Analytics
More
    Reklāma

    Programmatūras problēmu dēļ Bentley atliek sava pirmā elektroauto laišanu tirgū

    Jaunākie raksti

    Volkswagen koncerns un tā šķietami nebeidzamās problēmas programmatūras jautājumos – stāsts, kas velkas nu jau vismaz trīs, četrus gadus, varbūt ilgāk. Par kārtējo upuri šīm nedienām kļuvis VW paspārnē esošais Bentley, kas vismaz uz gadu atliek sava pirmā elektroauto laišanu tirgū tieši programmatūras problēmu dēļ. Tā sarunā ar Automotive News Europe izteicies autoražotāja vadītājs Adrians Halmarks.

    Viņš norāda, ka problēma nav tikai programmatūrā, bet ir bažas, kas saistītas ar auto platformu. Bentley pirmajam elektriskajam modelim tirgū bija jānonāk nākamgad, taču šobrīd tiek prognozēts, ka auto savu pirmizrādi varētu piedzīvot 2026. gada beigās, bet pie klientiem doties tikai 2027. gadā.

    Tāpat Bentley vismaz pagaidām atsakās no plāniem pilnībā pāriet uz elektroauto līdz 2030. gadam, ziņo britu izdevums Autocar. Jaunais mērķis paredz atteikšanos no iekšdedzes dzinējiem līdz 2033. gadam. Šis plāns paredz, ka Bentley vairāk investēs plug-in hibrīdos, tādējādi pāreju uz elektroauto padarot pakāpeniskāku.

    Luksusauto ražotāja pirmais elektroauto top uz PPE platformas, kuru kopīgi izstrādāja Audi un Porsche. Pirmie jaunie auto uz šīs platformas jau ir demonstrēti – tas ir jaunais, elektriskais Macan, kā arī Audi Q6 e-tron. Tiesa, arī šo abu auto nonākšana tirgū nenotika gludi un arī tie aizkavējās dažādu iemeslu dēļ. Pagaidām Bentley uzskata, ka pieprasījums pēc hibrīdiem vismaz tuvāko dažu gadu laikā augs, savukārt tuvāk šīs desmitgades beigām tam vajadzētu samazināties, vismaz viņu ieskatā.

    AvotsMotor1
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma