Web Analytics
More
    Reklāma

    “Nvidia” atklāj projektu GROOT, ar ko spers platu soli pretī cilvēkveidīgo robotu laikmetam

    Jaunākie raksti

    No 17. līdz 21. martam norisinās “Nvidia” rīkotā mākslīgā intelekta jomai veltītā konference “GTC 2024“, kuras laikā uzņēmums dalījās ar vairākiem nozīmīgiem jaunumiem. Viens no tiem ir projekts GROOT (saīsinājums no Generalist Robot 00 Technology), kura ietvaros “Nvidia” izstrādās cilvēkveidīgo robotu pamatmodeļus, kas padarīs tos krietni gudrākus un funkcionālākus. Sagaidāms, ka ar šo projektu uzņēmums spers platu soli pretī robotu ērai.

    “Nvidia” prezentācijā skaidroja, ka šie pamatmodeļi palīdzēs izstrādāt cilvēkveidīgos robotus, kas domāti rūpnieciskai izmantošanai. Tie būs krietni gudrāki un advancētāki, jo mācīsies, vērojot cilvēkus. Kompānijas dibinātājs un vadītājs Jensens Huangs atklāja, ka GROOT ietvaros izstrādātie roboti spēs saprast dabisko valodu un kustēties, novērojot cilvēkus. Šādā veidā tie ātri varēs apgūt koordināciju, veiklību un citas prasmes, kuras palīdzēs orientēties, pielāgoties un mijiedarboties ar apkārtējo vidi.

    Reklāma

    Projekta GROOT nozīmīgumu uzsver arī fakts, ka “Nvidia” izveidojusi jaunu skaitļošanas sistēmu “Jetson Thor”, kas īpaši izstrādāta cilvēkveidīgajiem robotiem. Tāpat nevar nepieminēt, ka uzņēmums konferences laikā prezentēja “pasaulē jaudīgāko čipu” “Blackwell B200 GPU”, kas darbinās mākslīgā intelekta risinājumus un būs nozīmīga sastāvdaļa arī šo cilvēkveidīgo robotu pamatmodeļos.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    20.03.2024 16:59

    Lai vispirms iemāca saviem botiem atrast tuvāko rozeti un laicīgi uzlādēties. Citādi uz ielām būs jāklūp ne tikai pār nevietā atstātiem skūteriem.

    Reklāma