Web Analytics
More
    Reklāma

    Vairāki autori iesūdzējuši “Nvidia” par MI modeļu apmācību, nelegāli izmantojot viņu grāmatas

    Jaunākie raksti

    Vairāki autori ir iesnieguši prasību tiesā pret tehnoloģiju milzi “Nvidia” par autortiesību pārkāpumiem. Papildus saviem galvenajiem biznesiem “Nvidia” ir ļoti spēcīgs māksīgā intelekta (MI) jomā. Tā nu tiek apgalvots, ka “Nvidia” apmācījis savus lielo valodu modeļus, izmantojot ar autortiesībām aizsargātas grāmatas, kas iegūtas no pirātiska satura vietnes “Bibliotik”. Autori apgalvo, ka šādā gadījumā viņiem ir tiesības uz kompensāciju par savu darbu izmantošanu.

    Aizvadītajā piektdienā amerikāņu autori: Abdi Nazemian, Brian Keene un Stewart O’Nan iesniedza prasību tiesā pret “Nvidia” par autortiesību pārkāpumiem. Autori apgalvo, ka “Nvidia” izmantoja “Books3” datu bāzi, kas ietver arī pirātiskas grāmatas, lai apmācītu savu lielo valodu modeli “NeMo Megatron”. Tas ļauj uzņēmumiem izveidot un apmācīt savus tērzēšanas robotus. Apsūdzības iesniedzēji apgalvo, ka Nvidia” savu MI modeli apmācījis, izmantojot pretrunīgas datu kopas un nelikumīgi izmantoja viņu grāmatas bez piekrišanas.

    Reklāma

    Jāpiezīmē, ka sākot no pērnā gada aktīvi norit tiesas prāvas pret uzņēmumiem, kuri izstrādā MI modeļus. Sūdzību iesniedzēju sarakstā ir ierakstu kompānijas, grāmatu autori, vizuālie mākslinieki, pat izdevējs “New York Times”, kuri visi kā viens iebilst pret sava satura izmantošanu bez pienācīgas kompensācijas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    14.03.2024 19:49

    Nez kā MI modeli apmācīja? Interesē tieši tehniskā puse. Diez vai vienkārši parādīja ceļu uz grāmatu failiem ar komandām “open file … read”.

    Reklāma