Web Analytics
More
    Reklāma

    Bojātu zemūdens kabeļu dēļ, Āfrikai vairākas nedēļas būs traucēta pieeja internetam

    Jaunākie raksti

    Pagājušās nedēļas otrajā pusē vairākas Āfrikas valstis piemeklēja problēmas ar piekļuvi internetam, jo vairāki jūras gultnē esošie kabeļi ir tikuši bojāti.

    14. martā fiksētie bojājumi ietekmēja vairāku mājaslapu pieejamību un internetbanku darbību Nigērijā, Ganā, Senegālā un Kotdivuārā. Pāris dienu laikā problēmas ir izdevies samazināt, tomēr pilnīga kabeļu salabošana aizņems vairākas nedēļas. Līdz ar to stabila interneta pieejamība arī. Joprojām gan nav zināms precīzs bojājums iemesls, bet tiek norādīts, ka pārrāvumu radījis kāds ārējais faktors.

    Reklāma

    Ganas Nacionālā sakaru iestāde paziņojusi, ka piecu nedēļu labošanas process paredzēts pilnvērtīgas darbības nodrošināšanai. Regulators paziņojis, ka ticies ar četriem vadošajiem kabeļu pakalpojumu sniedzējiem: Africa Coast to Europe (ACE), MainOne, South Atlantic 3 un West Africa Cable System (WACS).

    Nigērijā bāzētais MainOne, kura kabeļtelevīzijas pakalpojumi darbojas arī Ganā un Kotdivuārā, paziņojis, ka pirmdien, 18. martā, atjaunojis stabilu pieslēgumu savā tīklā pēc tam, kad nedēļas nogalē satiksme tika novirzīta uz citiem kabeļiem, kas nebija ietekmēti. Šis ir labs piemērs, cik Āfrikas reģions ir atkarīgs no šiem zemūdens kabeļiem, un ka tam jāstrādā pie noteikta darbību plāna, ja intereneta savienojums ir traucēts.

    AvotsSemafor
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    20.03.2024 18:22

    Nigērijas priņču klientiem beidzot pietiek un šie ņēmusi lietas savās rokās.

    Pēča
    21.03.2024 10:17

    Interesanti, ja šāds ‘galvenais’ kabelis uz eiropu tiktu bojāts, tad būtu nez kāda kataklizma, kur visi Jevropejieši raudātu, sūdzētos un daduzi domāju arī padarītu sev galu jo nevarētu vairs atsvaidzināt jaunākos trendus!!!!! Tādejadi, pat 1h ‘dīkstave’ būtu pa ilgu!!!!

    Tikmēr āfrikai pasaka- mēnesis ir ātrākais kad salabosim. :D

    Reklāma