Web Analytics
More
    Reklāma

    Honda apsver sadarbības iespējas ar Nissan, lai izstrādātu pieejamu elektroauto

    Jaunākie raksti

    Japāņu autoražotāji Honda un Nissan varētu sadarboties, lai izstrādātu jaunu, plašām masām pieejamu elektroauto, ziņo medijs Nikkei Asia, atsaucoties uz saviem avotiem Nissan iekšienē, to apstiprinot arī pašām kompānijām, kas noslēgušas saprašanās memorandu. Abu ražotāju sadarbības rezultātā varētu tapt jauna platforma, uz kuras tad būvēt mašīnas.

    Honda iepriekš sadarbojās ar General Motors koncernu, kas paredzēja ražot mašīnas, izmantojot GM Ultium platformu un akumulatorus. Tiesa, šis abu autoražotāju projekts tika pārtraukts, tam tā pa īstam nesasniedzot iecerētās ambīcijas.

    Nissan un Honda uzsāktās sarunas šobrīd esot ļoti agrīnā stadijā, ziņo Nikkei, turklāt īsti neesot zināma Honda nostāja un vēlme pa īstam iesaistīties šādā projektā. Autoražotājam pietuvināti avoti atklājuši, ka kompānijas varētu apsvērt kopīgu akumulatoru un platformu izstrādi, cenšoties samazināt izmaksas, lai spētu konkurēt ar ķīniešu mašīnām.

    Honda tuvāko pāris gadu laikā sola prezentēt vēl vairākus jaunus elektriskos modeļus, turklāt viņi jau uzsākuši sadarbību ar Sony – šīs sadarbības pirmos augļus sērijveida mašīnas izskatā mums vajadzētu ieraudzīt samērā pārskatāmā nākotnē. Arī Nissan ir visnotaļ vērienīgi attīstības plāni, attīstot gan jaunus modeļus, gan arī strādājot pie cietvielu jeb solid-state akumulatoru tehnoloģijām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma