Web Analytics
More
    Reklāma

    Tesla savā Berlīnes rūpnīcā plāno ražot arī Semi elektrisko kravas auto

    Jaunākie raksti

    Elektroauto ražotāja Tesla rūpnīca Berlīnes pievārtē šobrīd ir vienīgā Tesla rūpnīca Eiropā, mūsu kontinentu apgādājot ar Tesla Model Y automašīnām. Kompānijas vadītājs Īlons Masks izteicies, ka šajā rūpnīcā tiek plānota arī elektriskā Semi kravas auto ražošana. Vispirms gan jāatsāk ražošana pēc sabotāžas pret rūpnīcas tuvumā esošo elektroinfrastruktūru.

    Patiesībā abas šīs lietas ir savstarpēji saistītas – Masks ieradies Berlīnē, kur pamazām tiek atsākts rūpnīcas darbs, bet pie reizes viņš nāca klajā ar šādu paziņojumu. Arī šeit ir detaļa, proti, pirms Semi nonāks ražošanā Vācijā, vispirms jāpanāk lielāki ražošanas apjomi ASV. Kad pienāks brīdis, kad tiek saražots pienācīgs apjoms, to šobrīd grūti prognozēt.

    Masks arī nenosprauda nekādus termiņus, kad šī ideja Vācijā varētu pārvērsties darbos. Rūpnīca Berlīnes pievārtē saskārusies ar lērumu problēmu – pēdējais un lielākais problēmjautājums ir uzbrukums energoapgādes sistēmai, kas pārtrauca darbu rūpnīcā, bet vietējie iedzīvotāji iebilst pret rūpnīcas paplašināšanos. No biznesa perspektīvas Semi ražošana Eiropā būtu loģisks un saprotams risinājums, īpaši ņemot vērā Eiropas centienus samazināt transporta sektora emisiju daudzumu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Gints
    16.03.2024 23:15

    Krievijas degvielas un Eiropas auto ražotāji sakūdīs zaļos lai to nepieļautu!
    Nekā personīga tikai bizness!

    Reklāma