Web Analytics
More
    Reklāma

    Oficiāli – šovasar debitēs Porsche 911 ar hibrīdsistēmu

    Jaunākie raksti

    Vācu sporta autoražotāja Porsche leģendārais 911 modelis saņems hibrīdsistēmu un šis auto tiks prezentēts jau šovasar, apstiprinājuši kompānijas pārstāvji, norādot, ka šīs izmaiņas ir daļa no plašāka feislifta, kas ticis attīstīts nu jau pāris gadus.

    Lielākās izmaiņas šajā modernizācijā, protams, ir īpaši izstrādātā hibrīdsistēma – tajā apvienots sešcilindru iekšdedzes dzinējs ar priekšējā asī novietotu elektromotoru. Šis elektromotors speciāli izstrādāts tieši 911 vajadzībām. Kā noprotams, tas būs pilnpiedziņas variants – iekšdedzes dzinējs griezīs aizmugurējos riteņus, bet elektromotors piedzīs priekšu.

    Porsche pārstāvji skaidro, ka sistēma ražo pati savu elektrību, proti, iekšdedzes dzinējs kalpo kā ģenerators, bet papildus enerģiju var uzkrāt ar bremžu enerģijas rekuperāciju. Tas liek noprast, ka Porsche nav veidojuši plug-in hibrīdu un šo auto uzlādēt no ārējā enerģijas avota visdrīzāk nevarēs.

    Elektrība tiek uzkrāta speciāli izstrādātā litija jonu akumulatorā, inženieriem to cenšoties padarīt pēc iespējas vieglāku, tomēr tās ietilpība neesot salīdzināma ar citu autoražotāju plug-in hibrīdu superauto. Pagaidām noslēpumā tīts ir tas, cik lielu jaudu šī sistēma spēj attīstīt. Zināms, ka 911 vajadzībām nepieciešamās tehnoloģijas attīstīja Porsche ielas mašīnu un autosporta nodaļu inženieri, apmainoties ar informāciju, kā arī piesaistot Rimac speciālistus.

    Pagaidām netiek plānots elektrisks 911. Iespējams plānos tāds ir, bet Porsche pārstāvji izteikušies, ka pārskatāmā nākotnē tas vēl nenotiks. Pagaidām 911 attīstības ceļš vedīs pa hibrīdsistēmu ceļu, Porsche turpinot savus centienus attīstīt sintētiskās degvielas.

    AvotsAutocar
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    14.03.2024 16:46

    KERSiņš :)) Pirmais Porsche KERS bija no Williams F1 paņemts. Gan jau tagad ir savs. Būs interesanti uzzināt kāds.

    Reklāma