Web Analytics
More
    Reklāma

    Mapon emitē obligācijas 3 miljonu eiro vērtībā uzņēmumu iegādes darījumu finansēšanai

    Jaunākie raksti

    Draugiem Group autoparku pārvaldības risinājumu uzņēmums Mapon piesaistījis gan privātus, gan institucionālus investorus, kuri uzņēmuma obligācijās ieguldījuši 3 miljonus eiro. Investīcijas tiks izmantotas savas nozares uzņēmumu iegādes darījumu finansēšanai un Mapon darbības paplašināšanai Eiropā.

    Mapon mērķtiecīgi īsteno uz klientiem orientētu pieeju, ieviešot jaunus risinājumus un produktus, vienlaikus paplašinot klientu bāzi. Uzņēmuma komandas mērķis ir turpināt pēdējo piecu gadu laikā sasniegto izaugsmes tempu – teju 30% gadā, kas ievērojami apsteidz nozares vidējos rādītājus. Neauditētie dati liecina, ka pērn uzņēmuma apgrozījums sasniedza 17,3 miljonus eiro, un šogad plānotais apgozījums ir vairāk nekā 22 miljoni eiro.

    Reklāma

    Kopš Mapon dibināšanas uzņēmums ir ievērojami paplašinājis savu darbību, iegādājoties citus uzņēmumus ārvalstīs. Mapon ir filiāle Spānijā un pārstāvniecības Somijā un Dānijā. Pēdējo septiņu gadu laikā Mapon sekmīgi iegādājies uzņēmumus un klientu portfeļus Igaunijā, Somijā, Lietuvā un Dānijā, kļūstot par vienu no vadošajiem nozares spēlētājiem gan Baltijā, gan Ziemeļeiropā.

    “Obligāciju emisijā piesaistītos finanšu līdzekļus izmantosim līdzīgiem darījumiem arī nākotnē. Esmu pārliecināts, ka šī iespēja mums ļaus vēl vairāk nostiprināt pozīcijas jau šobrīd pārstāvētajos tirgos, kā arī ieguldīt jaunu filiāļu izveidē Eiropā,” stāsta Mapon direktors Andris Dzudzilo.

    Obligāciju emisija tika organizēta sadarbībā ar Signet Bank. Emisijas juridiskais konsultants ir advokātu birojs COBALT, savukārt nodrošinājuma aģenta funkcijas pilda advokātu birojs Eversheds Sutherland Bitāns. Obligācijas ar pamatsummas atmaksu termiņa beigās nodrošina Mapon papildu apgrozāmos līdzekļus tālākai biznesa paplašināšanai, ļaujot ātri reaģēt uz potenciālām uzņēmumu iegādes darījumu iespējām.

    “Mēs esam gandarīti, ka ambiciozs vietējā kapitāla uzņēmums paplašinās savu darbību un veiks uzņēmumu iegādes darījumus ārpus Latvijas, tos finansējot ar kapitāla tirgus instrumentiem. Informācijas tehnoloģiju nozare ir nozīmīga Latvijas ekonomikā, un prieks, ka vietējie nozares uzņēmumi izvēlas tieši emitēt obligācijas, lai sasniegtu jaunas izaugsmes virsotnes. Labākais rādītājs Mapon finanšu stabilitātei un profesionālai vadības komandai ir investoru pieprasījums, kas pārsniedza piedāvāto obligāciju apjomu gandrīz trīs reizes,” komentē Edmunds Antufjevs, Signet Bank Investment Banking pārvaldes vadītājs.

    Obligācijas tika piedāvātas investoriem slēgta piedāvājuma veidā. Gada laikā obligācijas tiks iekļautas Nasdaq Riga First North sarakstā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma