Web Analytics
More
    Reklāma

    Renault apstiprina, ka notiek pārrunas ar Volkswagen par sadarbību elektroauto attīstīšanā

    Jaunākie raksti

    Francūžu autoražotājs Renault apstiprinājis, ka tiešām notiek pārrunas ar vācu autokoncernu Volkswagen par to, ka abi ražotāji varētu kopīgi attīstīt izmēros nelielu budžeta klases elektroauto. Iepriekš tās bija baumas, bet tagad šo informāciju apstiprinājis Renault vadītājs Luka de Meo, viņam sakot, ka starp abām pusēm bijušas labas sarunas.

    Viņš deva mājienus, ka ir vēl vairāki iespējamie sadarbības partneri, ar kuriem varētu mēģināt realizēt šo projektu, taču de Meo atteicās tos konkretizēt. Viņš gan norāda, ka Renault ir atvērti jebkuram piedāvājumam.

    Iepriekš izskanējis, ka Renault, VW un arī Stellantis varētu apvienot spēkus, lai ražotu lētākus elektroauto un censtos samazināt dažādas ar tehnisko attīstību saistītās izmaksas. Mūsu pasaules daļā autoražotājus ļoti satrauc ķīniešu centieni paplašināties un pārņemt tirgus daļu Eiropā, turklāt, tas ķīniešiem tiešām izdodas gana sekmīgi. Autoražotāji šobrīd visnotaļ izmisīgi cenšas atrast risinājumus cenu samazināšanai, lai klientiem piedāvātu pieejamākus elektroauto. Nav noslēpums, ka tirgus nav audzis tik strauji, cik gribētos, tāpēc, piemēram, Mercedes atkāpies no savām ambīcijām 2030. gadā piedāvāt tikai elektroauto – Mercedes vēl krietnu laiku lietos iekšdedzes dzinējus.

    Kas attiecas uz pašu Renault, tad viņi tīri sekmīgi virzas budžeta klases piedāvājuma attīstīšanā – nupat prezentēts jaunais, atdzimušais un elektriskais Renault 5. Ir zināms, ka gaidāms mazāks un lētāks Renault 4, bet aptuveni divu gadu laikā plānots arī elektrisks Renault Twingo, kura sākumcena plānota zem 20 tūkstošiem eiro.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Tas pats Jānis
    04.03.2024 20:23

    Lai piestrādā pie cenu atgriešanas normālā līmenī. Tas jau būs labi.

    Karlis
    05.03.2024 20:18

    RenWagen

    Ivars Dzerve
    05.03.2024 20:25

    Vai nav tā, ka ir 2 atšķirīgas lietas – 1. – francūži, t.i. Francijas iedzīvotāji un 2. – franču autoražotāji, t.i. ražotāji, uri atrodas Francijā. Bet nekādi francūžu autoražotāji.

    Reklāma