Web Analytics
More
    Reklāma

    Volocopter saņem nepieciešamās atļaujas lidojošo taksometru ražošanai Eiropā

    Jaunākie raksti

    Lai arī mēs vēl neesam tikuši līdz skaļi sasolītajiem pašbraucošajiem taksometriem, jau priekšā ir nākamās tehnoloģijas, kas sola lidojošus taksometrus. Par šādiem lidaparātiem runā jau daudzus gadus, bet beidzot notiek arī kaut kādas aktivitātes, kas tos pietuvina realitātei.

    Piemēram, vācu urbānās gaisa mobilitātes (Urban Air Mobility, jeb UAM) uzņēmums Volocopter informē, ka ir saņēmis visas nepieciešamās atļaujas, lai varētu uzsākt elektrisko vertikālās pacelšanās un nolaišanās (eVTOL) lidaparātu masveida ražošanu šajā valstī. Šī nozare ir ļoti regulēta, tāpēc tas ir liels sasniegums šim uzņēmumam.

    Reklāma

    Volocopter izstrādātais VoloCity lidaparāts vizuāli izskatās pēc helikoptera virs kura izvietoti vairāki elektriski darbināti propelleri. Tas ļauj lidaparātam vertikāli pacelties un nolaisties, kas ir īpaši svarīgi ņemot vērā eVTOL paredzamo pamata pielietojumu – cilvēku transportēšanu apdzīvotās vietās. Jau tagad Volocopter radītie lidaparāti noteiktās vietās pasaulē drīkst lidot virs apdzīvotām vietām un ļoti iespējams, ka šie lidaparāti jau tiks izmantoti šovasar Parīzē notiekošajās Olimpiskajās spēlēs.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    03.03.2024 16:03

    Labi labi, tagad pūlī ne tikai iebrauks, bet arī iekritīs :P

    Biteme
    03.03.2024 16:51
    Reply to  Krotow

    Atsevišķos pūļos nemaz nenāktu par skādi!

    Reklāma