Web Analytics
More
    Reklāma

    “Tumblr” un “WordPress” lietotāju radītais saturs tiks izmantots “OpenAI” un “Midjourney” apmācībai

    Jaunākie raksti

    Mākslīgā intelekta (MI) kompānijas arvien aktīvāk tiecas iegūt savā īpašumā dažādus lietotāju ierakstus, lai izmantotu tos savu MI modeļu apmācībai. Par to liecina jaunākais darījums starp “Tumblr” un “WordPress”, kuri savu lietotāju ierakstus plāno pārdot MI uzņēmumiem “OpenAI” un “Midjourney”.

    Medijs “404 Media” ziņo, ka “Tumblr” un “WordPress” mātesuzņēmums “Automattic” ir tuvu līguma noslēgšanai ar augstāk minētajām MI kompānijām, lai tādā veidā palīdzētu apmācīt to MI modeļus. Pagaidām nav skaidrs, kuri lietotāju dati tieši tiks pārdoti. To vidū varētu būt, piemēram, blogu ieraksti, ziņas no sarakstēm, ja lietotājiem tam ir devuši piekrišanu, utml.

    Reklāma

    Par to, ka MI uzņēmumi aktīvi cenšas iegūt saturu, lai apmācītu savus MI modeļus, liecina arī “Google” darījums ar “Reddit”. Jaunā sadarbība nodrošinās to, ka “Google” varēs trenēt savu mašīnmācīšanās modeli “Vertex AI”, izmantojot “Reddit” lietotāju komentārus. Darījuma vērtība ir 60 miljoni dolāru.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Jnsorange
    01.03.2024 10:43

    Sākās….
    Latvijā vēl pat visus valsts mēroga vajadzīgās datu bāzes nevar sajūgt vienā, kur nu vēl ko tālāk… varbūt varētu draugiem.lv pasmelt, bet labāk nē… drīzāk otrādāk – teiksim “Dainu skapi” uz draugiem lai cilvēki mācētu rakstīt labāk un skola2030 programmu papildināt ar vajadzīgajām lietām!!

    Reklāma