Web Analytics
More
    Reklāma

    Dacia Sandero vismaz pagaidām netiks elektrificēts

    Jaunākie raksti

    Dacia Sandero ir viens no vislabāk pārdotajiem auto Eiropā, pateicoties pieejamai cenai. Šī pircējam draudzīgā cena tiek panākta dažādos veidos, bet viens ir skaidrs – Dacia neplāno sadārdzināt Sandero modeli, to elektrificējot – hibrīdsistēma jebkurā formā auto sadārdzinātu. Tas netiks darīts, kamēr vien to neprasīs klienti, saka kompānijas pārstāvji.

    “Kad mums būs jārada elektrisks Sandero, jautājums nav par to, ko mēs varam izdarīt tehniski. Jautājums ir – vai to vēlas mūsu klienti? Vai tam ir pieprasījums? Kurā brīdī tas, ka šis auto nav elektrisks, kļūst par problēmu? Tieši tas pats attiecas uz hibrīdsistēmu. Mēs varētu izmantot hibrīdsistēmu Sandero. Jautājums ir par to, vai klients vēlas maksāt vairākus tūkstošus eiro vairāk par šo sistēmu. Atbilde ir – ne pārāk,” izsakās Dacia mārketinga un pārdošanas vadītājs Havjers Martinets.

    Reklāma

    Citi Dacia modeļi ir aprīkoti ar hibrīdsistēmām, bet ar Sandero tas netiek darīts. Mehāniski šis auto būvēts uz CMF-B platformas – tā tiek dalīta ar Renault Clio, bet mazajam francūzim ir hibrīds. Dacia uzskata, ka elektrificēšana nozīmētu, ka Sandero daļēji zaudē savu pievilcību klientu acīs.

    Plānots, ka jaunās paaudzes Sandero ieradīsies ap 2027. vai 2028. gadu un tad gan Dacia tam dos kādu elektrisku variantu. Kompānijas vadība jau iepriekš izteikusies, ka uzsvars jebkurā gadījumā būs uz pieejamību un zemu cenu nevis lielu nobraucamo attālumu ar vienu uzlādi vai lielu uzlādes jaudu.

    AvotsAutocar
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma