Web Analytics
More
    Reklāma

    Avast saņēmis 16 miljonu dolāru sodu par lietotāju datu tirgošanu

    Jaunākie raksti

    Arī mūsu pusē labi zināmajam antivīrusu ražotājam Avast draud iespaidīgs 16.5 miljonu ASV dolāru sods. Par to ir paziņojusi ASV Federālā tirdzniecības komisija, kas programmatūras ražotāju apsūdz nelegālā lietotāju datu tirdzniecībā reklāmas nolūkos.

    No 2014. līdz 2020. gadam Avast esot ievācis savu produktu lietotāju datus par viņu darbībām tīmeklī un šo informāciju ne tikai neierobežoti ilgi uzglabāja, bet arī tirgoja vairāk nekā 100 dažādiem uzņēmumiem. Pēc ievāktās informācijas bija iespējams noskaidrot lietotāju reliģisko un politisko pārliecību, veselības nianses, atrašanās vietu un finanšu situāciju.

    Reklāma

    Tāpat apsūdzībā norādīts, ka Avast ir melojis saviem lietotājiem solot tos pasargāt no izsekošanas tīmeklī kaut paši nodarbojās tieši ar to. Papildus iespaidīgajam sodam Avast nāksies pārtraukt tirgot savu lietotāju tīmekļa pārlūkošanas datus, izdzēst šo informāciju no saviem serveriem un apziņot visus skartos lietotājus.

    Šis lai mums visiem kalpo kā kārtējais atgādinājums, ka bezmaksas produkta gadījumā mēs paši esam produkts.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Labvēlis
    28.02.2024 10:38

    Tas nekas, lielākā varza ir ar attieksmi: es jau neko tādu nedaru, lai skatās ko daru…

    Juris
    28.02.2024 14:15
    Reply to  Labvēlis

    Godīgi, agrāk man arī bija līdzīgi, ko ta es… Bet ar laiku saproti tikai to, ka iedod mazo pirkstiņu, paņems visu roku.
    Bet nu lietot Avast… Šis bija populāri ļoti sen, ja tev nepietiek ar iebūvēto AV, nu tad pats vainīgs. Raksts protams ietver gadus skaitļus 2014… Arī ja kādreiz liku, tad tikai pliku AV, bet tiem pārlūka sūdiem utt.

    Slais
    28.02.2024 16:26

    Kādam vispār ir reāla pieredze ar vīrusiem?
    Respektīvi es pat vairs neatceros kad pēdējo reiz būtu antivīrusu izmantojos, varbūt kaut kad ļoti sen, vel dc++ laikos.😀

    Biteme
    28.02.2024 16:38
    Reply to  Slais

    Kam tad vīrusi traucē?!? Ikdienā mēs saskaramies ar vīrusiem un baktērijām un ļoti reti tie sagādā jelcik jūtamas problēmas. Tāpat arī kompī tie dara savu darbiņu, cenšoties mazāk traucējot pamatiedzīvotājiem, kas izmanto datora resursus savā labā. Retu reizi tie konfliktē ar saimnieka procesiem, jo kādēl gan pievērst sev lieku uzmanību? Jaudas jau pietiek visiem))

    Slais
    28.02.2024 19:05
    Reply to  Biteme

    Un ja nopietni? Tad ir jāpērk antiviruss, jeb nav? Kuru no visiem vari ieteikt, tikai tādu kurš klusībā, fonā nevienam nemanīts netirgotu manus datus. :)

    Biteme
    28.02.2024 22:31
    Reply to  Slais

    Tas jau laikam atkarīgs no pieņemamā riska pakāpes, kam izmanto kompi, un kur vandies. Ikdienas lietotāji sev paši rada vairāk risku, nekā ārējie kaitnieki – man šķiet. Antivīruss savā ziņā darbojas kā ķivere – uzvelc un rodas maldīga sajūta, ka esi pasargāts un pazemini modrības līmeni.

    Jancis
    28.02.2024 20:00

    Kur pieteikties saņemt daļu no tā piķa par maniem datiem? Varu piemest klāt vēl bišku historija, ja labi maksā

    Reklāma