Web Analytics
More
    Reklāma

    Mercedes atkāpjas no ambiciozajiem elektroauto ieviešanas plāniem

    Jaunākie raksti

    Vācu autoražotājs Mercedes bija viens no tiem, kurš skaidri un gaiši paziņoja, ka no 2030. gada tas tirgos tikai elektroauto. Vācieši plāno, bet realitāte ir mazliet cita un tagad Mercedes vadība paziņojumā investoriem atklājusi, ka arī pēc 2030. gada viņi turpinās tirgot mašīnas ar iekšdedzes dzinējiem, ievērojami piebremzējot savas elektriskās ambīcijas.

    Ja skatāmies uz nozari kopumā, Mercedes nav pirmais autoražotājs, kas atliek savas elektriskās ambīcijas – sveiciens Volkswagen, kas atlicis jaunus modeļus, platformas un citas lietas. Volkswagen gadījumā pirms pāris gadiem mainījusies koncerna vadība un nomainījušies arī lielo zīmolu (VW, Audi, Škoda) galvenie cilvēki. Jaunā vadība nāk ar citu skatījumu. Mercedes šodien pie teikšanas ir tie paši ļaudis, kas izteica sākotnējo apgalvojumu par 2030. gadu un pilnīgu pāreju.

    Mercedes jaunais plāns paredz, ka 2030. gadā 50% pārdoto automašīnu būs elektroauto vai hibrīdi. Tas nozīmē arī mazāk jaunu modeļu. “Ģeopolitisku un citu iemeslu dēļ var gadīties negaidīti pavērsieni. Tas saistīts arī ar tirdzniecības jautājumiem. Turpinās pārrāvumi piegādes ķēdēs, saglabājoties kritiski svarīgu detaļu trūkumam. Tas ir nozīmīgs riska faktors,” teikts paziņojumā. Pamācība, kā pateikt kaut ko, nepasakot neko… Arī Mercedes redz, ka elektroauto tirgus izaugsme nebūt nav tik strauja kā prognozēts, cilvēkiem nespējot iegādāties ievērojami dārgākas mašīnas.

    Paziņojumā teikts, ka Mercedes turpinās “stratēģiski fokusēties” un saglabās fleksibilitāti, gaidot, kad pieprasījums palielināsies, vienlaikus uzlabojoties arī infrastruktūrai un atrisinoties piegādes ķēžu jautājumiem. Mercedes izpilddirektors Ola Kaleniuss paudis, ka Mercedes iekšdedzes dzinēji “nomirs dabīgā nāvē” un ražotājs no tiem neatteiksies mākslīgi. Tātad, tie paliks, kamēr vien klienti būs gatavi tos pirkt. Tiesa, kā rāda pieredze, viss plūst un mainās, tāpēc pilnībā paļauties uz šādiem paziņojumiem nevajadzētu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Trx450
    25.02.2024 13:23

    Paliks tikai Byd un Tesla. Visi šitie pārējie autiņi paliks vēstures grāmatās kaut kur biblenē fziļi stūrī

    Bats
    25.02.2024 17:12
    Reply to  Trx450

    Tikmēr Tesla ir pārdotakais auto pasaulē, par ko protams Mercedes ar savu piedāvājumu īpaši nesatraucas, jo pircēji nav vieni un tie paši. Teslas pērk vidusslānis bez izteikta mugurkaula balsošanas pret Maska kunga politiku ar savu maciņu jautājumā, savukāt Meršus pērk.. nu kas vispār pērk meršus, atskaitot var būt kaut kādus Jūrmalas uzturēšanās atļauju turētājus un uzņēmējus ar izcelsmi no rajona un attiecīgiem kompleksiem.

    Krotow
    25.02.2024 21:21
    Reply to  Bats

    Šoreiz varu piekrist. Laiki kad MB taisīja premium auto, kas bija nenokaujami 20+ gadus, diemžēl pagājuši.

    Reklāma