Web Analytics
More
    Reklāma

    Anglijas skolas vēlas pilnībā ierobežot viedtālruņu lietošanu mācību procesa laikā

    Jaunākie raksti

    Anglijas ministri ir pauduši un publiskojuši savu plānu par mobilo telefonu aizliegšanu skolās, lai tie netraucētu mācību procesam. Informācija tikusi izsūtīta visiem skolu direktoriem, kas jau iekļauj iepriekš plaši izplatītas prakses.

    Jaunais plāns paredz iedrošināt skolas veikt šos nopietnos soļus. Tie nav konkrēti likumi, kas jāievēro, bet gan vadlīnijas, kurās tiek piedāvāti dažādi risinājumi. Bargākais gan no tiem ir aizliegums skolēniem ierasties ar telefoniem. Nākamā iespēja ir tos skolas laikā atstāt skapīšos, kuros pašiem skolēniem nav piekļuves.

    Reklāma

    Trešais variants būtu maigākais, kas ļautu izmantot telefonus skolā, tomēr ar nosacījumi, ka tie netiek redzami lietoti un nerada skaņas. Pēc pieejamās informācijas, Anglijā 97% bērnu līdz 12 gadu vecumam ir savs telefons. Tas ir radījis satraukumu ne tikai par koncentrēšanās traucējumiem, bet arī iespējamo emocionālo vardarbību vienaudžu vidū.

    Taču šīs vadlīnijas neapstājas tikai pie skolēnu telefonu ierobežojumiem, jo arī skolotāji tos drīkst izmantot vienīgi mācību procesā. Šādu noteikumu gadījumā skolas aicina sazināties ar saviem bērniem, izmantojot skolas administrāciju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Tasesmues
    21.02.2024 10:25

    Man zināmās skolās tas jau sen strādā. Tikai izņēmumu kārtā bērni drīkst lietot telefonu. Pārējās laikā tie ir izslēgti.

    Krotow
    21.02.2024 17:13

    Radu bērniem skolā tas jau sen strādā. Telefonus stundas laikā atstāj kastē pie skolotāja galda ar ieslēgtu kluso režīmu un pēc stundas paņem. Un neviens nesūdzas.

    Edgars
    21.02.2024 20:17

    Jā, no rīta atstāj skapītī, pēc stundām var paņemt tikai.

    Zorge
    22.02.2024 09:23

    Bet es tieši vakar klausījos blogu, kur viena profesore stāstījusi, cik brīnišķīgi ir lietot mobilos mācību procesā un ka tas esot ļoti avancēti. Cik zinu, tad arī Rīgas dome samazina drukāto mācību materiālu iepirkumu, pārejot uz digitāliem mācību rīkiem.

    Trx450
    23.02.2024 08:14

    Par skolām viss kārtībā. Ko darīt ar tiem kuri darba laikā ritina viģikus. Labi privātais sektors tiks galā ar problēmu. Bet ko darīt ar valsts ierēdņiem kuri šobrīd lasa kursors
    lv?

    Last edited 2 months ago by Trx450
    Kursors.lv
    23.02.2024 08:35
    Reply to  Trx450

    Varētu dot kaut kādas medaļas par to, ka cenšas sekot līdzi veselīgi objektīvam skatījumam par aktualitātēm tehnoloģiju jomā :)

    Reklāma