Web Analytics
More
    Reklāma

    “Google” izziņo “Gemini 1.5 Pro” MI modeli ar būtiski uzlabotu veiktspēju

    Jaunākie raksti

    Vien pirms dažām dienām “Google” paziņoja, ka pārdēvē savu mākslīgā intelekta (MI) čatbotu “Bard” par “Gemini” un sāk piedāvāt arī tā maksas versiju “Gemini Advanced”. Tagad uzņēmums nācis klajā ar ziņu, ka izlaiž nākamās paaudzes “Gemini” MI modeli “Gemini 1.5 Pro”, kura sniegums uzlabots vairākās jomās, ieskaitot apstrādājamās informācijas apjomu un tam nepieciešamo skaitļošanas jaudu.

    “Google” apgalvo, ka “Gemini 1.5 Pro” modeļa veiktspēju var pielīdzināt “Gemini 1.0 Ultra” (“Google” līdz šim lielākais un jaudīgākais MI modelis), tikai izmantojot krietni mazāku skaitļošanas jaudu. “Gemini 1.5 Pro” ir spējīgs vienlaikus apstrādāt ļoti lielu informācijas apjomu. Piemēram, 10 – 11 stundu garu video vai desmitiem tūkstošu koda rindiņu.

    Reklāma

    “Gemini 1.5 Pro” ir vidēja izmēra multimodāls modelis, kas nozīmē, ka tas var apstrādāt dažāda veida datus, piemēram, tekstu, attēlus, video, audio un programmēšanas kodu.

    Jauno “Google” MI modeli šobrīd var izmantot izstrādātāji un biznesa klienti, izmantojot rīkus “AI Studio” un “Vertex AI”. Pēc dažām nedēļām “Gemini 1.5 Pro” būs pieejams plašākam interesentu lokam un aizstās “Gemini 1.0” un “Gemini Pro” modeļus. Papildus tam lietotāji jau no šodienas var izmantot “Gemini 1.0 Pro” un “Gemini 1.0 Ultra” modeļus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma