Web Analytics
More
    Reklāma

    Mercedes gatavo nozīmīgas pārmaiņas savā elektroauto modeļu līnijā

    Jaunākie raksti

    Vācu autoražotāja Mercedes jaunās paaudzes elektriskie modeļi izmanto EQ apzīmējumu, bet trešais burts norāda uz auto lielumu, klasi un tamlīdzīgām lietām. Tā nu mums sanāk EQC, EQS utt, šobrīd Mercedes ir kaudzīte šo modeļu, bet ražotājs sola nozīmīgas izmaiņas.

    Pirmkārt, autoražotājs plāno izmainīt savu dizaina valodu. Otrkārt, Mercedes pārskatāmā nākotnē sāks atteikties no EQ apzīmējuma. Ja runājam tieši par nosaukumiem, tad tas ir gana saprotami, jo vācu autoražotājs līdz 2030. gadam plāno pāriet tikai uz elektroauto, līdz ar to atteikšanās no kaut kāda speciāla apzīmējuma ir likumsakarīga un saprotama. Pirmais auto, ar kuru tas varētu notikt, iespējams, būs elektriskā G-klase.

    Automašīnu dizains, tā jau ir mazliet cita lieta. Mercedes savu elektroauto dizainus izvēlējies veidot ļoti aerodinamiskus. Tas nozīmē mazāku gaisa pretestību un labāku patēriņu, bet tas īsti nav gājis pie sirds klientiem, intervijā Top Gear žurnālā izteicies Mercedes inženieru nodaļas viceprezidents Kristofs Staršinskis. Divi no flagmaņiem EQE un EQS nesasniedz tādus pārdošanas rādītājus kā cerēts un tieši dizains ir viens no argumentiem, kuru piemin auto potenciālie pircēji.

    Viņš skaidro, ka Mercedes nākotnē plāno ieklausīties klientu teiktajā un to ņemt vērā dizaina izstrādē. Kā piemēru tam, kur ražotājs varētu virzīties, viņš min CLA konceptu, kas tuvākā gada vai divu laikā pārtaps par sērijveida auto. Tas jau izmantos pilnīgi jaunu elektroauto platformu, Mercedes solot ievērojamus uzlabojumus efektivitātē un uzlādes ātrumā, bet tas par tehnisko pusi. Šīs mašīnas dizains ļauj ielūkoties tajā, kā nākotnē izskatīsies Mercedes modeļi, ražotājam iesoļot tikai un vienīgi elektriskajā ērā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Fons
    17.02.2024 15:36

    Katrā paziņojumā par jauniem e-auto katrs auto ražotājs sola “ievērojamus uzlabojumus efektivitātē un uzlādes ātrumā”. Un te ir problēma – neticu.
    Ar pašreizējām tehnoloģijām ir tikai beigta zirga grozīšana no viena sāna uz otru domājot, kā varētu atdzīvināt.

    Hhh
    18.02.2024 10:43

    Lai mersis labāk atsāk ražot kvalitatīvu produktu kas negrab un neplīst pēc 400 km

    LAN
    19.02.2024 20:01
    Reply to  Hhh

    Piekrītu – tas nav normāli ka auto par 100 k + EUR jau sāk kaut kas tecēt/pilēt:
    https://youtu.be/vtZruNiVybY?si=b23thdrKE85XSpJ0&t=1314

    Reklāma