Web Analytics
More
    Reklāma

    “Cisco” plāno atlaist vairāk nekā 4000 darbinieku

    Jaunākie raksti

    Vēl viens tehnoloģiju milzis paziņojis par masveida darbinieku atlaišanu. IT aparatūras un programmatūras ražotājs “Cisco” informējis, ka atlaidīs 5% darbaspēka jeb ap 4250 strādājošo. Kā galveno iemeslu šādam solim kompānija norādījusi uz izaicinošo ekonomiku, kā arī uzņēmuma reorganizāciju, ieņēmumu samazinājumu un vēlmi vairāk ieguldīt galvenajās jomās.

    Uzņēmums norādījis, ka darbinieku atlaišana tam izmaksās kopumā 800 miljonus ASV dolāru, kas lielākoties tiks iztērēti strādājošo pabalstiem un citiem labumiem. Atlaisto darbinieku skaits uz kopējā fona nav liels – “Cisco” pašreiz nodarbina 85 000 strādājošo.

    Reklāma

    Paziņojums par darbinieku atlaišanu iznācis kopā ar “Cisco” iepriekšējā ceturkšņa finanšu datiem. Uzņēmuma ieņēmumi salīdzinājumā ar pērnā gada atbilstošo periodu samazinājās par 6% līdz 12,8 miljardiem ASV dolāru. Savukārt tā peļņa iepriekšējā ceturksnī sasniedza 2,6 miljardus USD, kas ir par 200 miljoniem mazāk nekā gadu iepriekš.

    Jāpiezīmē, ka “Cisco” pēdējos gados ir diezgan asi reaģējis uz tirgus tendencēm, 2022. gada novembrī atlaižot līdzīgu strādājošo skaitu. Savukārt pērnā gada septembrī amatu vajadzēja pamest vēl 350 darbiniekiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    devnull
    16.02.2024 18:46

    maz

    Reklāma