Web Analytics
More
    Reklāma

    Noplūdusi informācija par KIA plānoto, elektrisko sporta sedanu EV8

    Jaunākie raksti

    Korejiešu autoražotājs KIA tirgū gatavojas laist sportisku, elektrisku sedanu ar nosaukumu EV8, kas nākotnē paredzēts kā šobrīd aktuālā Stinger modeļa aizvietotājs. Tā liecina informācija, kas noplūdusi tīmeklī.

    Jaunais auto ražošanā varētu nonākt ap 2026. gadu, bet pagaidām par to nav pārāk daudz ziņu. Noprotams, ka EV8 tiks ražots uz jaunās eM platformas. Tā ir viena no jaunās paaudzes Hyundai-KIA platformām, ražotājam solot būtiskus uzlabojumus, piemēram, par 50% lielāku nobraucamo attālumu ar vienu uzlādi nekā šobrīd. Taisnības labad jāpiebilst, ka arī šobrīd aktuālā e-GMP platforma no korejiešu koncerna uzskatāma par ļoti modernu un tehnoloģiski progresīvu. Acīmredzot ražotājs redz būtisku vietu izaugsmei.

    Ja varam ticēt korejiešu medijos nonākušajai informācijai, auto iecerēts 113kWh akumulators un jauda ap 500-600 zirgspēkiem, kas to potenciāli padarīs par jaudīgāko KIA modeli līdz šim. Tiek cerēts, ka ar vienu uzlādi mašīna varēs veikt ap 700-800 kilometriem. Šobrīd ātrākais auto no šī korejiešu ražotāja ir EV6 GT, kas attīsta 576 zirgspēkus, sasniedzot superauto cienīgu paātrinājumu.

    Pirms mēs nonākam pie šāda jauna, neizbēgami ļoti dārga modeļa, KIA ir arī piezemētāki plāni – ražotājs tuvāko pāris gadu laikā plāno nākt klajā ar vismaz diviem budžeta klases modeļiem. Tā ir daļa no ražotāja “EV’s for all” redzējuma, lai spētu aptvert pēc iespējas lielāku klientu loku.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma