Web Analytics
More
    Reklāma

    Carguru aizvadījis izaicinošu 2023. gadu un šogad plāno turpināt izaugsmi

    Jaunākie raksti

    Carguru nopublicēja finanšu pārskatu par 2023. gadu. Kopējais apgrozījums pārsniedza 4 miljonus, EBITDA pieauga par 8% un sasniedza 1,023 miljonus, bet peļņa bija 380 tūkstoši. Ienākumi tieši no īstermiņa nomām palielinājās par 25%.

    “Neskatoties uz labiem kopējiem rādītājiem, apgrozījums samazinājās par 6%, salīdzinot ar 2022. gadu, un peļņa samazinājās par 150 tūkstošiem. Pērnais gads noritēja ar spēcīgu inflācijas ietekmi un pasākumiem, kas vērsti pret cenu pieaugumu. Augstās procentu likmes, apdrošināšanas un degvielas cenas – ietekmēja peļņas apjomu. Papildus tam sliktā situācija lietotu automašīnu pārdošanas tirgū ietekmēja kopējos ieņēmumus. Mēs uzskatām, ka nav efektīvi pārdot automašīnas par pazeminatām cenām.”, tā rezultātus komentē uzņēmuma vadītājs Vladimirs Reskājs.

    Reklāma

    Pagājušajā gadā Carguru lietotāji veica par 115000 vairāk braucienu, un kopējais attālums, ko uzņēmuma klienti nobrauca, ir būtiski lielāks nekā attālums līdz Mēnesim, bet tomēr joprojām aptuveni 50 reizes mazāks nekā attālums līdz Marsam, un tas ir gandrīz 7 miljoni kilometru.

    “Mums vēl ir kur augt un ko uzlabot. Pēc mums pieejamiem datiem pagājušajā gadā Rīgā kopumā tika veikti apmēram 1,7-2 miljoni braucieni ar koplietošanas automašīnām. Tas nozīmē, ka pēdējā gadā tirgus ir dubultojies. Es pieņemu, ka šogad tirgus pieaugs vēl vismaz par 50%, un mēs plānojam aktīvi piedalīties šajā procesā.”, turpināja V. Reskājs.

    Šogad uzņēmums plāno turpināt attīstīt divus galvenos virzienus – autoparka paplašināšanu un atjaunošanu, kā arī savas IT platformas pilnveidošanu.

    “Jauno tirgu apgūšana un biznesa diversifikācija arī ir viena no prioritātēm. Manuprāt, būt pārstāvētiem tikai vienā tirgū ir nepieļaujama greznība. Ģeogrāfiskā diversifikācija sniegs papildu iespējas attīstībai un proporcionāli samazinās fiksēto izdevumu daļu. Galu galā tas padarīs pakalpojumu vēl pieejamāku un paplašinās potenciālo pakalpojuma lietotāju loku.”, secina uzņēmuma vadītājs.

    Carguru ir pirmais uzņēmums, kas sāka piedāvāt īstermiņa automašīnu nomas pakalpojumu Latvijā. Uzņēmums tika reģistrēts 2016. gadā, un pirmās automašīnas Rīgas ielās parādījās 2017. gada maijā. Carguru auto kolpietošana jeb carsharing – ir īstermiņa automašīnu noma ar mobilās lietotnes palīdzību. Pakalpojums darbojas pēc “viss iekļauts” koncepcijas: autostāvvietas, degviela, apdrošināšana, tehniskā apkope, automašīnu mazgāšana un citas lietas ir iekļautas pakalpojuma cenā. Ar Carguru jūs maksājat tikai par faktisko auto izmantošanas laiku, bet par visu pārējo rūpējas mūsu komanda.

    Ko Kursors Tev Neraksta #42 + Vladimirs Reskājs (Carguru)

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma