Web Analytics
More
    Reklāma

    ASV aizliedz robozvanos izmantot MI ģenerētas balsis

    Jaunākie raksti

    Aizvadītajā nedēļā Federālā sakaru komisija (Federal Communications Commission – FCC) pieņēma lēmumu aizliegt robotzvanos izmantot mākslīgā intelekta (MI) ģenerētas balsis. Šāds lēmums pieņemts pēc tam, kad Ņūhempšīras iedzīvotāji saņēma viltus balss ziņas, kas imitēja ASV prezidentu Džo Baidenu, iesakot viņiem nebalsot štata priekšvēlēšanās.

    Saskaņā ar ASV likumu, kas regulē telemārketingu (Telephone Consumer Protection Act – TCPA), MI ģenerētās balsis tagad tiek uzskatītas par “mākslīgu vai iepriekš ierakstītu balsi”. Līdz ar to pieņemtais lēmums nosaka to, ka ar MI radītās balsis, kas tiek izmantotas nepamatotos vai automatizētos robotzvanos, ir nelikumīgas ASV un par to pienākas sods.

    Reklāma

    FCC priekšsēdētāja Džesika Rozenvorsela norādījusi, ka krāpnieki bieži vien izmanto robotzvanus ar MI ģenerētu balsi, lai pēc iespējas ticamāk izklausītos upuru priekšā un šādā veidā, piemēram, izspiestu naudu. Šādi robotzvani pēdējā laikā arvien biežāk tiek izmantoti arī, lai atdarinātu slavenības, izplatītu dezinformāciju utml. Tā kā tuvojas ASV prezidenta vēlēšanas, vēl jo svarīgāk ir pēc iespējas ierobežot šādu krāpniecisku instrumentu izmantošanu.

    Aicinu noklausīties nesenu mūsu podkāsta epizodi, kurā ar CSC Telecom pārstāvi tieši runājam par robozvaniem:

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    viens
    12.02.2024 16:11

    robozvans vai robotzvans?

    Kursors.lv
    12.02.2024 16:16
    Reply to  viens

    Gan, gan. Doma skaidra abos gadījumos.

    Roberts
    12.02.2024 16:38

    Nu ko šāds aizliegums dod ? uzbrucēji jau parasti nav no tās valsts kurā viņi strādā. uj kā rudenī naivie balsotāji tiks pressingoti. republikānis manuprāt jau ir lamuvārda vietā :D

    Jānis
    13.02.2024 13:55

    Mēs šādus Robo zvanus un AI zvanus arī nodrošinam https://www.teltel.io/v2/Robo-calls

    Reklāma