Web Analytics
More
    Reklāma

    Hertz iepauzē ar plāniem iegādāties Polestar elektroauto

    Jaunākie raksti

    Autonomas uzņēmums Hertz paziņojis, ka nesteigsies ar Polestar elektroauto iegādi, lai papildinātu savu nomas mašīnu autoparku. Abi uzņēmumi 2022. gadā vienojās, ka Hertz iegādāsies aptuveni 65 tūkstošus Polestar mašīnu, kurām būtu jāpapildina 100 tūkstoši pasūtīto Tesla auto, taču pagaidām Hertz nesteigsies pildīt šo vienošanos.

    Polestar vadītājs Tomass Ingenlats gan nav pārsteigts nesagatavots, jo par šo lēmumu viņu informēja Hertz valdes priekšsēdētājs Stefans Šērs, sarunā ar Financial Times atklājis Ingenlats. Viņš saka, ka Polestar atsakās no prasības iegādāties visus 65 tūkstošus mašīnu, bet Hertz savus esošos elektroauto nedrīkst pārdot pārāk ātri vai pārāk lēti.

    Lai arī Hertz pirms pāris gadiem izziņoja vērienīgus mērķus sava autoparka elektrifikācijā, autonomas uzņēmums tomēr nesteigsies tos izpildīt, pārdodot daļu mašīnu, kas ir viņu rīcībā. Tas saistīts ar strauju auto vērtības kritumu, augstajām remontu izmaksām un citiem faktoriem, kas šo mašīnu ekspluatāciju padara mazāk izdevīgu tieši autonomas gadījumā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    12.02.2024 12:21

    Ja es plānotu ceļojumu pa lielo kanjonu un vēl pieķert klāt nāves ieleju, tad es nekad neņemtu nomā EV. Jau ar benzīnnieku bija mazliet bailīgi redzēt brīdinājuma zīmes, ka turpmākās sazin cik tur jūdzes nav nevienas tankštelles. :)

    Reklāma