Web Analytics
More
    Reklāma

    Ford izstrādā jaunu platformu lētākiem elektroauto

    Jaunākie raksti

    Ford jau divus gadus strādājis pie jaunas elektroauto platformas, kas paredzēta lētākiem elektroauto, atklājis kompānijas izpilddirektors Džims Fārlijs, prezentējot 4. ceturkšņa bilanci. Tiesa, tā ir maza, talantīgu inženieru komanda Ford iekšienē, kas strādājusi pie šī projekta, kas pagaidām nav bijis skaļi izziņots un tam nav veltīti milzu resursi.

    Viņš saka, ka šī platforma paredzēta dažādu tipu automašīnām, Ford sniedzot labu bāzi programmatūras un dažādu pakalpojumu piedāvāšanai. Ford pēdējā laikā arī pārkārtojis savus izdevumus, vairāk fokusējoties tieši uz mazāku, lētāku mašīnu attīstīšanu.

    Tieši cena ir viens no lielajiem klupšanas akmeņiem, kāpēc vairāk cilvēku neizvēlas iegādāties elektroauto – tie vienkārši ir pārāk dārgi. Pie šī secinājuma acimredzami nonākuši daudzi autoražotāji, kas viens pēc otra ziņo par to, ka tiek izstrādāti lētāki modeļi, kas maksās 25-30 tūkstošus eiro. Kamēr eiropieši tādus auto vēl izstrādā, vakuumu tirgū izmanto ķīnieši, kas iepludina savus produktus.

    Arī pašam Ford ar elektroauto biznesu īsti gludi nav veicies – speciāli elektroauto izveidotā “Model e” nodaļa, kas strādā tieši ar šiem auto un tiem paredzētajām tehnoloģijām, 2023. gadu noslēgusi ar 4,7 miljardu ASV dolāru zaudējumiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    09.02.2024 11:34

    Pareizi uzkonstruētas Focus un Fiesta EV versijas ar adekvātu nobraukumu ziemā no 1 uzlādes būtu labi.

    Asaris
    11.02.2024 21:43

    25k un stabils 350-400km nobraukums ziemā. Un ķers kā karstus pīrādziņus.

    Biteme
    11.02.2024 22:03
    Reply to  Asaris

    Vai karsti pīrādziņi ir tik pieprasīti? Jeb tas tāds veco laiku teiciens? Ja godīgi, nepazīstu nevienu kas dikti fanotu par siltiem pīrāgiem. Pīrāgiem kopumā.

    Reklāma