Web Analytics
More
    Reklāma

    AS “Capital” apgrozījums 2023. gadā sasniedzis 39 miljonus eiro

    Jaunākie raksti

    Pilna servisa IT uzņēmuma “Capital” apgrozījums pērn bija 39 miljoni eiro, gada laikā palielinoties par 5,4% un sasniedzot augstāko rādītāju pēdējos gados. Vislielāko izaugsmi uzņēmumam nodrošināja IT pakalpojumu sniegšana — segmentā apgrozījumam pieaugot par 140%. Gandrīz par trešdaļu auguši arī pārdošanas apjomi IT infrastruktūras kategorijā. Šādas tendences “Capital” izaugsmē saglabājas jau otro gadu pēc kārtas.

    “Capital” valdes loceklis Aigars Bērziņš prognozē IT atbalsta pakalpojumu pieprasījuma pieaugumu arī 2024. gadā, ko veicinās Eiropas Savienības kiberdrošības direktīvas NIS 2 aktualizēšana Latvijas uzņēmējdarbības vidē: “Šīs direktīvas galvenais mērķis ir nodrošināt vienmērīgi augstu kiberdrošības līmeni visā Eiropas Savienībā, un tā skars visdažādākās nozares. Atbilstība jaunajām prasībām no daudziem uzņēmumiem prasīs papildu ieguldījumus un darbu. Šī direktīva paģēr no uzņēmumiem atbildīgāku attieksmi un rīcību kiberdrošības jautājumos, padarot tos par obligātiem, nevis “nice to have”, kā tas varēja būt agrāk,” pārliecināts ir Aigars Bērziņš.

    Reklāma

    IT infrastruktūras kategorijas spēja virzīt “Capital” izaugsmi ir likumsakarīgs rezultāts pirms pāris gadiem pieņemtajam stratēģiskajam lēmumam attīstīt segmentu, norāda “Capital” valdes loceklis Ivars Šulcs. “Uzņēmumu darba procesos arvien lielāku lomu ieņem dažādi mākslīgā intelekta risinājumi, kas pieprasa jaunākos un gudrākos serverus, datu glabātavas, tīkla infrastruktūras risinājumus un citus IT arhitektūras komponentus. Labi izstrādāta IT infrastruktūra ir un turpinās būt nozīmīgs pamats, lai uz tā attīstītos veiksmīgi mākslīgā intelekta risinājumi,” stāsta I. Šulcs.

    Savu uzvaras gājienu IT infrastruktūras segmentā turpina pasaulē plaši atzītā Latvijas ražotāja MikroTik produkti — to pārdošanas apjoms audzis par 89%. Iekārtas sevišķi iecienītas ir drošības un aizsardzības jomā, kā arī skolu digitalizācijā.

    Pērnā gada laikā “Capital” pārveidojis arī savu mājaslapu un tiešsaistes pasūtījumu sistēmu. “Šobrīd piedāvājam tiešsaistē nopirkt 100 000 iekārtas no 37 noliktavām visā pasaulē un esam finiša taisnē, lai to skaits sasniegtu 300 000. Salīdzinājumam — iepriekšējā mājaslapā bija pieejamas aptuveni 3000 preces,” norāda Aigars Bērziņš. Tādējādi pircējiem būs pieejams plašs IT preču klāsts, savukārt uzņēmuma pārdevēju komandas enerģiju “Capital” novirzīs padziļinātai klientu vajadzību izpētei un individuālu risinājumu sagatavošanai.

    2023. gadā “Capital” veica lielāko piegādi savā pastāvēšanas vēsturē, nogādājot 8800 ASUS Chromebook CX1 portatīvos datorus 7.‒9. klašu skolēniem Latvijas skolās Izglītības un zinātnes ministrijas iepirkuma ietvaros. Kopā ar datoriem “Capital” nodrošināja skolām un pašvaldībām arī programmatūru to centralizētai un efektīvai pārvaldībai.

    “Capital” 2022. gadā Latvijas budžetā nodokļos iemaksājis gandrīz četrus miljonus eiro, un uzņēmuma nodokļu iemaksas ik gadu pieaug.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    davix
    08.02.2024 09:45

    Par šo būtu interesanti palasīt kāds ir šī brīža rezultāts “8800 ASUS Chromebook CX1 portatīvos datorus 7.‒9. klašu skolēniem Latvijas skolās Izglītības un zinātnes ministrijas iepirkuma ietvaros”. Vai kāds vispār to plāno izvērtēt, vai nopirka/izdalīja ķeksīša pēc. Cik no šiem tā arī joprojām guļ pašvaldību/skolu plauktos? Cik atceros sākotnēji, kas uzskatīja ka attālinātās mācības nevar nodrošināt, jo nav ierīces, tikpat aktīvi atkal pretojās šīs ierīces ņemt, jo kā jau civilizētā valstī, bija jāparakstās par to ka vienlīdz ar ierīci ir jāuzņemas saistības/atbildība par ierīces atbildīgu lietošanu.

    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    08.02.2024 11:55

    AS “Capital” apgrozījums 2023. gadā sasniedzis 1 000 bitcoin

    Robčiks
    08.02.2024 15:19

    Kāpēc netiek uzrādīta peļņa?
    Kautgan pelņu var noslēpt palielinātās iepirkuma cenās.

    Reklāma