Web Analytics
More
    Reklāma

    Volvo pārtrauc finansiāli atbalstīt Polestar

    Jaunākie raksti

    Volvo paziņojis, ka pārtrauc finansiāli atbalstīt elektroauto ražotāju Polestar, saraujot saistību starp abiem ražotājiem. Polestar turpmāk pilnībā uzraudzīs mātesuzņēmums Geely. Polestar pēdējā laikā nav daudz labu ziņu, uzņēmumam mokoties ar ražošanas apjomu palielināšanu, jaunu modeļu nogādāšanu tirgū un zemākiem tirdzniecības rādītājiem nekā prognozējuši paši.

    Uz Volvo paziņojumu reaģēja akciju tirgi visā pasaulē, Bloomberg ziņojot, ka Volvo akciju cenas esot kāpušas par vairāk nekā 20 procentiem. Volvo līdz šim piederēja ap 48% Polestar akciju.

    Kamēr Volvo vadītājs Džims Rovans izteicies, ka šāds risinājums ir “abu zīmolu dabiska evolūcija abu autoražotāju attiecībās”, tikmēr Polestar izplatījuši paziņojumu, ka abi uzņēmumi turpinās sadarboties izpētes un attīstības projektos, ražošanā, tirdzniecībā un pēcpārdošanas apkalpošanā. Skaidrs, ka no Volvo puses šis ir biznesa aprēķins, Polestar turpinot stagnēt – uzņēmums nupat paziņoja, ka atlaidīs 15% darbinieku un tirgus analītiķi aplēsuši, ka autoražotājam nepieciešams vismaz 1 miljards dolāru, lai turpinātu darbu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma