Web Analytics
More
    Reklāma

    “eBay” saņem 59 miljonu dolāru sodu par viltotu medikamentu ražošanas iekārtu tirdzniecību

    Jaunākie raksti

    Tirdzniecības platformā “eBay” iespējams iegādāties teju visu, ko pierāda jaunākā pret uzņēmumu vērstā apsūdzība. E-komercijas gigantam piemērots 59 miljonu dolāru naudassods par iekārtu tirgošanu, kas ļauj ražot gan legālus, gan viltotus recepšu medikamentus.

    Ziņots, ka “eBay” esot tirgots tūkstošiem iekārtu dažādu viltotu tablešu un citu medikamentu ražošanai, piemēram, presēšanas iekārtas, veidnes, zīmogi, iekapsulēšanas iekārtas un krāsvielas, kuras principā varēja iegādāties jebkurš, kuram ir interese un nauda.

    Reklāma

    Tablešu presēšanas iekārtas izmanto likumīgi farmācijas uzņēmumi, lai ražotu medikamentus, taču bez tām nevar iztikt arī viltotu tablešu izgatavotāji. Noziedznieki izmanto šīs iekārtas, lai ražotu viltotus medikamentus, kas izskatās kā īstas recepšu tabletes, un tālāk pārdod tās uz ielas vai tumšajā tīmeklī.

    Tikmēr uzņēmumiem, kas nodarbojas ar tablešu ražošanas iekārtu tirdzniecību, obligāts pienākums ir pārbaudīt pircēja identitāti un nosūtīt ierakstus Narkotiku apkarošanas aģentūrai, lai nodrošinātu šo iekārtu izsekojamību un pārliecinātos, ka tās tiek izmantotas likumīgi. Kas attiecas uz “eBay” – uzņēmums šos noteikumus neievēroja un pārdeva medikamentu ražošanas iekārtas bez jebkādas pircēja pārbaudes un tādējādi veicināja viltotu medikamentu izgatavošanu. “eBay” ir piekritis samaksāt šo soda naudu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma