Web Analytics
More
    Reklāma

    Arī “eBay” plāno masveidā atbrīvoties no darbiniekiem

    Jaunākie raksti

    Jaunākais tehnoloģiju gigants, kuru ietekmējusi ekonomikas lejupslīde un tirgus nenoteiktība, ir e-komercijas milzis “eBay”. Uzņēmums paziņojis, ka plāno atbrīvot no amatiem ap 1000 pilnas slodzes darbinieku, kas ir aptuveni 9% no kopējā darbspēka. Papildus tam “eBay” nākamo mēnešu laikā plāno samazināt arī darbuzņēmēju skaitu.

    Neskatoties uz to, ka pagājušajā ceturksnī “eBay” ziņoja par peļņu 1,3 miljardu ASV dolāru apmērā un stabilu darbību, uzņēmums šobrīd uzskata, ka pastāv “nepieciešamība pēc izmaiņām”. “eBay” prezidents un izpilddirektors Džeimijs Iannone norāda, ka uzņēmums var darīt vairāk, lai gūtu panākumus. Viņš apgalvo, ka “eBay” vajadzētu kļūt “izveicīgākam” un “ātrāk pieņemt lēmumus”, lai ilgtermiņā panāktu ilgtspējīgu izaugsmi.

    Reklāma

    Tāpat Iannone skaidro, ka pandēmijas laikā pieņēma darbā lielu skaitu strādājošo. Lai gan uzņēmums virzās pretī saviem mērķiem, kopējais darbinieku skaits un izdevumi pārsniedz “eBay” izaugsmi. 

    Jāpiezīmē, ka ar lēmumu samazināt darbaspēku “eBay” seko “Google”, “Discord”, “Twitch”, “Unity” un citiem uzņēmumiem, kuri gada sākumā jau pamanījušies veikt masveida darbinieku atlaišanu. 

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma